Ο Τζεφ Μπέζος αξίζει περισσότερο από τη Nike, τα McDonald’s και το 50% του Dow Jones

Ο Τζεφ Μπέζος αξίζει περισσότερο από τη Nike, τα McDonald’s και το 50% του Dow Jones

jeff_bezos_top

Η αύξηση των μετοχών της Amazon αύξησε την καθαρή αξία του CEO της στα 186 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία υπερβαίνει τις κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς της Nike (122 δισεκατομμύρια δολάρια), της McDonald’s (143 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και της Costco (145 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο Bezos αξίζει επίσης περισσότερα από τα IBM, Starbucks και τη συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών Nasdaq 100 και S&P 500.
Ο πλούτος του ξεπερνά ακόμη τις κεφαλαιοποιήσεις της αγοράς 13 από τις 30 συστατικές εταιρείες του Dow Jones Industrial Average.
Η τιμή της μετοχής της Amazon αυξήθηκε κατά 65% φέτος, αυξάνοντας την περιουσία του ιδρυτή και CEO της στα 186 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το κλείσιμο της Τρίτης, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.
Ο Bezos κατέχει σχεδόν 55,5 εκατομμύρια σε μετοχές της Amazon, κατέχοντας 11,1% μερίδιο στο γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το απόθεμά του στην Amazon αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα του πλούτου του.
Ακολουθεί ένα γράφημα που δείχνει πώς ο πλούτος του Bezos συσσωρεύεται έναντι ορισμένων από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες:

Πηγή: Entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.