Η Airbnb κατέθεσε τα χαρτιά της για IPO – Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί

Η Airbnb κατέθεσε τα χαρτιά της για IPO – Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί

krisimi-niki-airbnb-europaiko-dikastirio

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, η Airbnb κατέθεσε χθες επισήμως τα χαρτιά της για IPO και αναμένεται εισηχθεί στο χρηματιστήριο της Nέας Υόρκης ακόμα και στο τέλος του έτους. Είναι άλλωστε εδώ και καιρό ένα από τα 5 αναμενόμενα IPO’s του 2020.
Η εταιρεία θέλει να μπει σε δρόμο ανάκαμψης ύστερα από τις καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας, η οποία την ανάγκασε να απολύσει 2.000 υπαλλήλους της. Κάτι που ανακοίνωσε ο ιδρυτής και CEO, Brian Chesky, σε επιστολή του προς όλους τους εργαζομένους.
Το ερώτημα είναι αν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2ου τετραμήνου είναι αρκετά για να πραγματοποιηθεί το IPO ή αν η εταιρεία θα  περιμένει ώστε να ενημερώσει τα χαρτιά της με τα αποτελέσματα του 3ου τετραμήνου.
Στην ουρά για IPO βρίσκεται και η DoorDash η οποία περιμένει την κατάλληλη στιγμή ή τα κατάλληλα οικονομικά αποτελέσματα για να κάνει το επόμενο βήμα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.