Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;

AI-br

Ένας υπολογιστής μπορεί να νικήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή σκακιού και να καταλάβει φωνητικές εντολές στο κινητό σας, αλλά η πραγματική τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμη φθάσει. Ωστόσο, ο ρυθμός εξέλιξής της επιταχύνεται με μεγάλους ρυθμούς!
Τι είναι όμως τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence);
Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση προγραμμάτων που είναι σε θέση να μιμηθούν τις ανθρώπινες γνωστικές ικανότητες. Έτσι, θα πρέπει να εμφανίζουν χαρακτηριστικά ανθρώπινης συμπεριφοράς, όπως η επίλυση προβλημάτων, η αντίληψη μέσω της όρασης, η εξαγωγή συμπερασμάτων, η κατανόηση φυσικής γλώσσας, η εκπαίδευση, και άλλα.

Χωρίζεται σε δύο κύρια μέρη, στην συμβολική Τ.Ν, η οποία επιχειρεί να εξομοιώσει την ανθρώπινη νοημοσύνη αλγοριθμικά χρησιμοποιώντας σύμβολα και λογικούς κανόνες υψηλού επιπέδου, και στην υποσυμβολική Τ.Ν, η οποία προσπαθεί να αναπαράγει την ανθρώπινη ευφυΐα χρησιμοποιώντας στοιχειώδη αριθμητικά μοντέλα.
Σύμφωνα με τον Bill Gates, ο κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί την καλύτερη επιλογή εξειδίκευσης, λόγο της σίγουρης επαγγελματικής αποκατάστασης .Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μέσα στα επόμενα χρόνια ένα μεγάλο ποσοστό των θέσεων εργασίας (30%) θα αντικατασταθούν από μηχανές οι οποίες θα μπορούν να κάνουν την εργασία σε λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Σας ακούγεται γνώριμο;

Παραδείγματα τεχνητής νοημοσύνης

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης εδώ και δεκαετίες, αξιοποιώντας τις μεθόδους της για να παράσχουν ανταγωνισμό στον παίκτη.

Στιγμιότυπο από το FIFA 16

Μεγάλη πορεία έχει κάνει επίσης στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης βοηθώντας τους γιατρούς. Σύμφωνα με την Bloomberg Technology, η Microsoft έχει αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους γιατρούς να βρουν τις σωστές θεραπείες για καρκίνο.
Οι τράπεζες χρησιμοποιούν σήμερα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να οργανώνουν επιχειρήσεις, να διατηρούν λογιστικά βιβλία, να επενδύουν σε μετοχές και να διαχειρίζονται ιδιότητες
Οι εξελίξεις στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω της δημιουργίας και εξέλιξης αυτο-οδήγησης οχημάτων. Από το 2016, υπάρχουν πάνω από 30 εταιρείες που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για τη δημιουργία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Μερικές εταιρείες που ασχολούνται με την Τ.Ν περιλαμβάνουν την Tesla, την Google και την Apple.

Αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.