Οι 10 καλύτερες επιχειρήσεις του 2017 στις ΗΠΑ

Οι 10 καλύτερες επιχειρήσεις του 2017 στις ΗΠΑ

forbes2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Η φετινή λίστα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πλέον η επίδραση της τεχνολογίας και του διαδικτύου στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Έτσι από τις 10 κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ για το 2017 δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, κατακτώντας μάλιστα τις 5 από τις πρώτες 6 θέσεις. Αναλυτικά η λίστα :

  1. APPLE

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η εταιρεία τεχνολογίας του Στηβ Τζομπς, που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα γνωστά σε όλους iPhone, iPad και iMac. H συνολική αξία της είναι $ 768,2 ΔΙΣ.
 

  1. ALPHABET

Η Alphabet είναι εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 ως μητρική της Google και άλλων εταιρειών που της ανήκαν. Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, έχει επικεφαλής τους ιδρυτές της Google, Λάρρυ Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Η αξία της είναι $ 604,7ΔΙΣ.

  1. MICROSOFT

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η γνωστή εταιρεία λογισμικού Microsoft, του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς. Η  αξία της είναι $ 600 ΔΙΣ.
 

  1. AMAZON

Η Amazon.com, του Τζεφ Μπέζος, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο από την άποψη του κύκλου εργασιών, από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και μια από τις πρώτες που βασίστηκε στο Διαδίκτυο για την παροχή των υπηρεσιών της με γνώμονα τις πραγματικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών. Η  αξία της είναι $ 474,5 ΔΙΣ.

  1. BERKSHIRE HATHAWAY

Η Berkshire Hathaway είναι πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης χαρτοφυλακίου, του Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η Berkshire κατέχει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, κατέχει εξ ολοκλήρου την GEICO, τη γαλακτοκομική Queen, την BNSF Railway, τη Lubrizol, την Fruit of the Loom, τη Helzberg Diamonds, την Long & Foster, την FlightSafety International. Έχει επίσης συμμετοχή στις  Wells Fargo (9,9%), IBM (6,9%) και Apple (2,5%), ενώ από το 2016, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της United Airlines και της Delta Air Lines και ένας από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Southwest Airlines και της American Airlines. Η  αξία της είναι $ 431,9 ΔΙΣ.

    1. FACEBOOK 


Η εταιρεία του Μαρκ Ζακερμπεργκ, που περιλαμβάνει  τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης,  αλλά μεταξύ άλλων και τις εφαρμογές Instagram και WhatsApp που εξαγοράστηκαν, βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας. Η  αξία της είναι $ 401,2 ΔΙΣ.
 

  1. JOHNSON & JOHNSON

Η Johnson & Johnson είναι μια πολυεθνική εταιρεία φαρμακευτικών ειδών, που ιδρύθηκε το 1886.  Η εταιρεία περιλαμβάνει περίπου 250 θυγατρικές με δραστηριότητες σε 60 χώρες και προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 175 χώρες. Μεταξύ των γνωστών καταναλωτικών προϊόντων της είναι η σειρά επιδέσμων Band-Aid Brand, τα φάρμακα Tylenol, τα προϊόντα μωρών της Johnson, τα προϊόντα Neutrogena δέρματος και ομορφιάς και οι φακοί επαφής Acuvue. Η  αξία της είναι $ 357,5 ΔΙΣ.

  1. EXXON MOBIL

Η ExxonMobil είναι πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στο  Ίρβινγκ του Τέξας. Είναι ο μεγαλύτερος άμεσος απόγονος της εταιρείας Standard Oil του Τζον Ντ. Ροκφέλερ και διαμορφώθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1999 από τη συγχώνευση της Exxon (πρώην εταιρεία Standard Oil του Νιου Τζέρσι) και της Mobil (πρώην εταιρεία Standard Oil της Νέα Υόρκης). Πέρα από 8η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση τα έσοδα, η ExxonMobil είναι επίσης η πέμπτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Η  αξία της είναι $ 339,1 ΔΙΣ.

  1. JPMORGAN CHASE

Η JP Morgan & Co. είναι ένα εμπορικό και επενδυτικό τραπεζικό ίδρυμα. Η  αξία της είναι $ 326,1 ΔΙΣ.
 

  1. WELLS FARGOCO.

Η Wells Fargo & Company είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου διεθνών τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς  και η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στις Η.Π.Α. με βάση τα περιουσιακά στοιχεία. Η  αξία της είναι $ 267,9 ΔΙΣ.
 
*Η Λίστα δημιουργήθηκε με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2017
Πηγές : Forbes (Ελληνική Eκδοση) , Wikipedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.