Bill Gates: Πιστέψτε στη δύναμη της καινοτομίας και τις επαναστατικές ιδέες!

Bill Gates: Πιστέψτε στη δύναμη της καινοτομίας και τις επαναστατικές ιδέες!

bill_gates
“Στις αρχές του 1975, που σπούδαζα στο πανεπιστήμιο, ο φίλος μου Paul Allen έφερε ένα τεύχος του “Popular Electronics” που είχε φωτογραφία τον Altair 8800, τον πρώτο εμπορικά επιτυχημένο προσωπικό υπολογιστή. Και οι δύο κάναμε την ίδια σκέψη: “Η επανάσταση θα συμβεί χωρίς εμάς!”. Ήμασταν σίγουροι πως το λογισμικό επρόκειτο να αλλάξει τον κόσμο και ανησυχούσαμε πως, εάν δεν παίρναμε σύντομα μέρος στην ψηφιακή επανάσταση, αυτή απλώς θα μας προσπερνούσε. Αυτή η συζήτηση σηματοδότησε το τέλος της ακαδημαϊκής μου πορείας και την αρχή της Microsoft.
Τα 100 χρόνια που ακολουθούν θα δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σαν αυτή. Επειδή είναι τόσο εύκολο για κάποιον που έχει μια μεγάλη ιδέα να τη μοιραστεί αμέσως με τον κόσμο, ο ρυθμός της καινοτομίας επιταχύνεται – και αυτό ανοίγει περισσότερες περιοχές από ποτέ προς εξερεύνηση. Μόλις αρχίσαμε να αξιοποιούμε την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να βοηθά τους ανθρώπους να είναι πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί. Οι βιοεπιστήμες βρίθουν δυνατοτήτων που μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο να ζει περισσότερο και με καλύτερη υγεία. Αν σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην καθαρή ενέργεια, θα την καταστήσει πιο προσιτή και διαθέσιμη, καταπολεμώντας τη φτώχεια και βοηθώντας μας να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος.
Η δυνατότητα για αυτά τα επιτεύγματα είναι συναρπαστική –θα μπορούσαν να σώσουν και να βελτιώσουν τη ζωή εκατομμυρίων–, αλλά δεν είναι σίγουρα. Θα έρθουν μόνο αν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ποντάρουν σε πολλές τρελές ιδέες, γνωρίζοντας ότι, ενώ μερικές δεν θα δουλέψουν, μια σημαντική ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αυτό που χρειαζόμαστε τα επόμενα 100 χρόνια είναι οι άνθρωποι να συνεχίσουν να πιστεύουν στη δύναμη της καινοτομίας και να διακινδυνεύσουν με μερικές επαναστατικές ιδέες”.

Πηγή: capital.gr από την επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας