Jane Walker: Keep Walking America

Jane Walker: Keep Walking America

jane_walker

Ένα ωραίο whiskey είναι κάτι που κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτου φύλου, μπορεί να απολαύσει. Έρευνες δείχνουν ότι δύο στους πέντε καταναλωτές bourbon και whiskey είναι γυναίκες. Παρόλο αυτά ,τα ποτά αυτά χαρακτηρίζονται από πολλούς ως “ανδρικά”. Από τον Evan Williams στον Augustus Bulleit και τον Jim Beam, τα περισσότερα whiskeys παίρνουν συνήθως ανδρικά ονόματα.

Το Johnnie Walker θα κυκλοφορήσει με μία θηλυκή εκδοχή του κλασικού του λογότυπου, σε μια προσπάθεια να δείξει υποστήριξη για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων.Μια περιορισμένη έκδοση για τις ΗΠΑ του πρώτου σε πωλήσεις ουίσκι στον κόσμο θα φέρει στην ετικέτα της μία γυναίκα που βαδίζει, με το ίδιο ντύσιμο, μπαστούνι και καπέλο όπως ο άνδρας στο γνώριμο λογότυπο, και θα ονομάζεται Jane Walker.
Η ιδιοκτήτρια Diageo ελπίζει να διευρύνει έτσι τη δημοτικότητα του ποτού, φέρνοντας παράλληλα τις γυναίκες στο προσκήνιο, σύμφωνα με τη Στέφανι Τζακόμπι, αντιπρόεδρο της Johnnie Walker.
Η Diageo δεν είναι η μόνη εταιρία που βάζει γυναικείο πρόσωπο σε μια παραδοσιακά αρσενική μασκότ. Η KFC παρουσίασε τον Ιανουάριο την country τραγουδίστρια Ρίμπα Μάκινταϊρ ως Συνταγματάρχη Σάντερς, στην τελευταία της διαφημιστική εκστρατεία.Το λανσάρισμα της Jane Walker είναι μέρος της καμπάνιας «Keep Walking America» που ξεκίνησε το 2016, μιας προσπάθειας για άνοιγμα σε ευρύτερο κοινό, με διαφημίσεις που περιλαμβάνουν ισπανόφωνους και βετεράνους.
Η Jane Walker θα εμφανιστεί σε 250.000 μπουκάλια του Black Label 12 ετών τον Μάρτιο. Για κάθε μπουκάλι η Diageo δωρίζει ένα δολάριο σε οργανισμούς που προωθούν γυναίκες, όπως οι Monumental Woman και She Should Run. Αν και πρόκειται για περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών, η Jane δεν θα χαθεί. «Βλέπουμε την Jane ως την πρώτη θηλυκή εκδοχή του σήματος με τον άνδρα που βαδίζει. Φανταζόμαστε τον Johnnie και την Jane να βαδίζουν μαζί προς τα εμπρός», σχολίασε η Τζακόμπι.

Πηγές : WRAL.com , Επιχειρώ , insider.gr , mic

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας