Εστιατόριο κάτω από το νερό;

Εστιατόριο κάτω από το νερό;

undrewater

Και όμως ναι. “Under” θα ονομαστεί το εστιατόριο που έχει αναλάβει να χτίσει η εταιρία Snohetta, στην Νότια Νορβηγία και θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη.
Πέντε μέτρα κάτω από το νερό,  επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους μαζί με μια πρωτόγνωρη θέα. Λεπτοί τοίχοι, φτιαγμένοι από ανθεκτικό υλικό είναι το σχέδιο των Νορβηγών αρχιτεκτόνων για το πρώτο τους εγχείρημα μέσα στη θάλασσα, που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν τη θαλάσσια ζωή με πλήρη ασφάλεια. Βασικός σκοπός των σχεδιαστών είναι να δημιουργήσουν την αίσθηση ασφάλειας στους επισκέπτες. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το κτίριο, εκτός από εστιατόριο, θα αποτέλεσει και ερευνητικό κέντρο που θα στοχεύει στην μελέτη της θαλάσσιας ζωής και την ανάπτυξη της  βιολογίας της θάλασσας.
Ο Δανός μάγειρας Nicolai Ellitsgaard θα φτιάξει ένα μενού με βάση του τα οστρακοειδή, εναλλάσσοντας τα συνοδευτικά  ανάλογα με την εκάστοτε εποχή. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα τοπικά λαχανικά θα έχουν την τιμητική τους, ενώ το χειμώνα συνδυασμοί με μανιτάρια και καρύδια θα προστίθενται στα πιάτα των πελατών.
Με χωρητικότητα εκατό ατόμων, το πρωτοφανές ευρωπαϊκό εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές του 2019.Το επιχείρημα αυτό θα βάλει σίγουρα την Νότια Νορβηγία στον τουριστικό χάρτη και αναμένεται μεγάλη προσέλευση πελατών με το που ανοίξει.
Πηγές: in.gr , visitnorway.com 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας