Τα 20 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου

Τα 20 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου

airports

Το Συμβούλιο Διεθνών Αερομεταφορών εξέδωσε τα προκαταρκτικά στοιχεία της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια για το 2017. Τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος, αν και δεν αναμένονται αλλαγές στην κατάταξη.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται και φέτος το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα, στις ΗΠΑ, με κίνηση που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια επιβάτες, αν και ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Περισσότερα εδώ.
Αναλυτικά η λίστα με τα 20 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου:

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο διεθνής αερολιμένας John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους 20 πιο πολυάσχολους του κόσμου.
Μεταξύ αυτών που προηγούνται είναι αρκετά αεροδρόμια της Ασιατικής Ηπείρου όπως αυτό του Πεκίνου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ακόμη, στη λίστα βρίσκεται και ο Διεθνής Αερολιμένας Indira Gandhi του Νέου Δελχί, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα πέρυσι και φέτος βρίσκεται στο Νο 16. Το ινδικό αεροδρόμιο είναι επίσης το ταχύτερα αναπτυσσόμενο στον κατάλογο, με την κίνηση επιβατών να αυξάνεται κατά 14%, ακολουθούμενο από το Guangzhou της Κίνας με αύξηση 10%, το οποίο φέτος βρίσκεται στο Νο 13, ανεβαίνοντας δυο θέσεις σε σχέση με το 2016.
Γίνεται αντιληπτό ότι το κέντρο βάρους της παγκόσμιας αεροπορίας πέφτει στην Ασία, με την Κίνα και την Ινδία να συμπεριλαμβάνονται στις τρεις κορυφαίες αγορές αεροπορικών ταξιδιών παγκοσμίως μέχρι το 2020, καθώς τα αυξανόμενα εισοδήματα καθιστούν τους ναύλους πιο προσιτούς. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να έχει 3,5 δισ. επιβάτες μέχρι το 2036, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών.
Για να αντιμετωπιστεί αυτή η έκρηξη της ζήτησης, περίπου τα μισά από τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται για επέκταση αεροδρομίων και αναβαθμίσεις σε όλο τον κόσμο αναμένεται να δαπανηθούν στην Ασία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CAPA Center for Airways της Σίδνεϊ.
Πηγές: Bloomberg, Usatoday.com
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας