Πόσο χρόνο μπορούν εν τέλει τα παιδιά να περνούν μπροστά σε μια οθόνη;

Πόσο χρόνο μπορούν εν τέλει τα παιδιά να περνούν μπροστά σε μια οθόνη;

pedia-othones080618
Ξεχάστε τις συμβουλές ότι πρέπει να υπάρχει χρονικός περιορισμός στη χρήση από τα παιδιά υπολογιστών, τηλεοράσεων, video games κτλ. Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα

Για πολλούς γονείς στην ψηφιακή εποχή, οι “μάχες” με τα παιδιά τους για τα… μάτια μιας οθόνης έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο και αιτία διατάραξης της οικογενειακής ζωής, με την διένεξη να εστιάζεται στον χρόνο που βρίσκονται μπροστά σε ένα iPad, σε ένα κινητό τηλέφωνο, σε ένα video game, σε μια οθόνη υπολογιστή.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι γονείς συμβούλευαν τα παιδιά τους να περνούν δύο ώρες ημερησίως μπροστά σε μια οθόνη, υποστηρίζοντας ότι μετά από αυτό το χρονικό διάστημα η θέαση γίνεται επιβλαβής.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξακολουθεί να συνιστά το πολύ μία ώρα “θέασης υψηλής ποιότητας” για παιδιά κάτω των 6 ετών, ωστόσο ενθαρρύνει τους γονείς να “βάζουν σταθερά όρια στον χρόνο που αφιερώνουν χρησιμοποιώντας τα μέσα” και να ορίζουν χρόνο για την οικογένεια μακριά από τηλεοράσεις και υπολογιστές.
Η Ακαδημία, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζει αν τέσσερις ώρες παίζοντας video game είναι εντάξει ή τρία 20λεπτα την ημέρα με το iPad είναι καλύτερο από μία συνεχόμενη ώρα.
Όλα αυτά τα ερωτήματα έρχονται να λύσουν πρόσφατες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες δεν μετράει τόσο η διάρκεια μπροστά σε μια οθόνη όσο η φύση αυτών που βλέπεις ή κάνεις σε αυτή.
Η Τζοσλίν Μπρούερ, ψυχολόγος που ειδικεύεται στην “ψηφιακή διατροφή”, συνδέει την “διατροφή” των media με αυτά που βάζουμε στα πιάτα μας: αντί να μετράμε τις θερμίδες (ή τις ώρες στην οθόνη), ας σκεφτούμε καλύτερα τι τρώμε.
 

Πηγή:Guardian
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.

Ίσως σας ενδιαφέρει