Τι πρέπει να σπουδάσεις για να γίνεις δισεκατομμυριούχος!

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής υπηρεσίας προσλήψεων Aaron Wallis Sales Recruitment, η οποία εξέτασε τον κατάλογο των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου για να αποκαλύψει τι σπούδασαν, ποια ήταν η πρώτη τους δουλειά και πόσο πλούσιοι έγιναν, έχετε περισσότερες πιθανότητες να γίνετε δισεκατομμυριούχος αν επιλέξετε τις σωστές πανεπιστημιακές σπουδές.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι 75 από τους πλουσιότερους 100 ανθρώπους στον κόσμο έχουν πτυχίο, και από αυτούς τους 75, οι 22 σπούδασαν μηχανολογία – μηχανική.

Πενήντα τρεις από τους κορυφαίους 100 άρχισαν επίσης να εργάζονται σε μια επιχείρηση που δεν ανήκει στην οικογένεια τους. Το 19%  ξεκίνησαν επίσης μια δουλειά πωλήσεων αμέσως μετά το πανεπιστήμιο και το 17% ξεκίνησαν ως έμποροι μετοχών (Stock trader). Επίσης, το 17% των κορυφαίων 100 δισεκατομμυριούχων του κόσμου ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους δημιουργώντας δική τους επιχείρηση.

Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι τίτλοι σπουδών μεταξύ των δισεκατομμυριούχων του κόσμου:

1. Μηχανική – 22

2. Διοίκηση Επιχειρήσεων – 16

3. Χρηματοοικονομικά & Οικονομικά – 11

4. Νομική – 6

5. Επιστήμη Υπολογιστών – 4

Και αυτές ήταν οι πέντε πιο συνήθεις πρώτες θέσεις εργασίας:

1. Πωλητής – 10

2. Stock trader – 9

3. Προγραμματιστής λογισμικού – 5

4. Μηχανικός – 5

5. Αναλυτής – 4

Ο Rob Scott, διευθύνων σύμβουλος της Aaron Wallis Sales Recruitment, δήλωσε: “Σήμερα βλέπουμε ότι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι επιχειρηματίες είναι πτυχιούχοι και ότι ένα πτυχίο μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην προετοιμασία για την καριέρα μπροστά σας”.

Πηγή: businessinsider.com

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τι πρέπει να σπουδάσεις για να γίνεις δισεκατομμυριούχος!

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !