Τι πρέπει να σπουδάσεις για να γίνεις δισεκατομμυριούχος!

Τι πρέπει να σπουδάσεις για να γίνεις δισεκατομμυριούχος!

money_degree

Σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής υπηρεσίας προσλήψεων Aaron Wallis Sales Recruitment, η οποία εξέτασε τον κατάλογο των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου για να αποκαλύψει τι σπούδασαν, ποια ήταν η πρώτη τους δουλειά και πόσο πλούσιοι έγιναν, έχετε περισσότερες πιθανότητες να γίνετε δισεκατομμυριούχος αν επιλέξετε τις σωστές πανεπιστημιακές σπουδές.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι 75 από τους πλουσιότερους 100 ανθρώπους στον κόσμο έχουν πτυχίο, και από αυτούς τους 75, οι 22 σπούδασαν μηχανολογία – μηχανική.
Πενήντα τρεις από τους κορυφαίους 100 άρχισαν επίσης να εργάζονται σε μια επιχείρηση που δεν ανήκει στην οικογένεια τους. Το 19%  ξεκίνησαν επίσης μια δουλειά πωλήσεων αμέσως μετά το πανεπιστήμιο και το 17% ξεκίνησαν ως έμποροι μετοχών (Stock trader). Επίσης, το 17% των κορυφαίων 100 δισεκατομμυριούχων του κόσμου ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους δημιουργώντας δική τους επιχείρηση.
Αυτοί ήταν οι κορυφαίοι τίτλοι σπουδών μεταξύ των δισεκατομμυριούχων του κόσμου:
1. Μηχανική – 22
2. Διοίκηση Επιχειρήσεων – 16
3. Χρηματοοικονομικά & Οικονομικά – 11
4. Νομική – 6
5. Επιστήμη Υπολογιστών – 4
Και αυτές ήταν οι πέντε πιο συνήθεις πρώτες θέσεις εργασίας:
1. Πωλητής – 10
2. Stock trader – 9
3. Προγραμματιστής λογισμικού – 5
4. Μηχανικός – 5
5. Αναλυτής – 4
Ο Rob Scott, διευθύνων σύμβουλος της Aaron Wallis Sales Recruitment, δήλωσε: “Σήμερα βλέπουμε ότι σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι επιχειρηματίες είναι πτυχιούχοι και ότι ένα πτυχίο μπορεί να είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην προετοιμασία για την καριέρα μπροστά σας”.
Πηγή: businessinsider.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.