Κομισιόν: Στο 1,9% αναμένει την ανάπτυξη το 2018 όσο η Ελλάδα τηρεί τις μεταρρυθμίσεις

Κομισιόν: Στο 1,9% αναμένει την ανάπτυξη το 2018 όσο η Ελλάδα τηρεί τις μεταρρυθμίσεις

κομισιον

Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει και τα επόμενα χρόνια, εφόσον τηρούνται οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις, επισημαίνει, για την Ελλάδα, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της περιόδου 2018-2019, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Οι οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής παραμένουν αμετάβλητες, σε σχέση με τον Μάιο, αναμένοντας ανάπτυξη για την Ελλάδα κατά 1,9% το 2018 και 2,3% το 2019.
Ειδικότερα, η έκθεση της Επιτροπής τονίζει ότι η ελληνική οικονομία έκανε μια δυνατή εκκίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2018 και προσθέτει ότι «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, η οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, όσο τηρούνται οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Επιτροπής, το πραγματικό ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018, κάτι το οποίο αντιστοιχεί σε ετήσιο δείκτη ανάπτυξης 2,3%. Αυτό, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβεβαιώνει ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε 0,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ήταν προσωρινή και η Ελλάδα πράγματι, ανακάμπτει.
Πηγή: kathimerini.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας