Πόσα χρήματα παίρνει ένας διαιτητής στο Μουντιάλ;

Πόσα χρήματα παίρνει ένας διαιτητής στο Μουντιάλ;

450824644

Με όλον τον πλανήτη να κινείται σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου… ή Μουντιάλ όπως συνηθίζουμε να το λέμε στην Ελλάδα, το Business Insider βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει έναν διαιτητή του εν λόγω τουρνουά μερικές ερωτήσεις που λίγο-πολύ όλοι ίσως έχουμε αναρωτηθεί.
Ο Sean Hurd είναι ένας Αμερικάνος διαιτητής που “σφύριξε” για πρώτη φορά σε Μουντιάλ το 2014 στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στον αγώνα Κολομβία – Ελλάδα.
Όπως εξηγεί για τον τρόπο επιλογής των διαιτητών από την FIFA, ο ίδιος επιλέχθηκε μαζί με ορισμένους άλλους συνεργάτες του βάσει ορισμένων κριτηρίων και ύστερα αξιολογήθηκαν σε διάφορες διοργανώσεις, καθώς και τα εγχώρια πρωταθλήματα της χώρας του καθενός.
Πολλές φορές ίσως έχουμε αναρωτηθεί και εμείς οι ίδιοι πώς επικοινωνεί ένας διαιτητής με τόσους ξένους παίχτες. Μας εξηγεί, λοιπόν, πως πέρα από τα βασικά Αγγλικά που μιλάνε σχεδόν όλοι οι παίχτες, καθοριστική είναι η γλώσσα του σώματος και τα μάτια. Οι παίχτες άλλωστε έχουν παίξει πια τόσα παιχνίδια που τα ξέρουν απ’έξω και ανακατωτά.
Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης που πρέπει να έχει ένας διαιτητής, τονίζει πως οι ίδιοι πρέπει να προπονούνται σαν να είναι κανονικοί αθλητές. Είναι πραγματική δοκιμασία για έναν μέσο άνθρωπο να αντέξει μέχρι και 120 λεπτά τρεξίματος και έντασης.
Τέλος, στο… “ζουμί” της υπόθεσης, ο Sean Hurd αποκαλύπτει πως για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όλοι οι διατητές έλαβαν το σταθερό ποσό των 50.000 δολλαρίων, ανεξάρτητα από τους πόσους αγώνες θα σφυρίξουν ή την θέση που είχαν (βοηθός διατητή, επόπτης κ.τ.λ.).
Οι απαιτήσεις είναι πολλές και ο ανταγωνισμός σκληρός. Αξίζει λέτε τον κόπο;

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.