Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο εντυπωσιάζει – Και δεν απαιτεί άδεια χειριστή

Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο εντυπωσιάζει – Και δεν απαιτεί άδεια χειριστή

iptameno-car120718

To BlackFly μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 40 χλμ με ταχύτητα 100χλμ/ώρα και στο μέλλον θα κοστίζει όσο ένα τυπικό σπορ αυτοκίνητο

Τα αποκαλυπτήρια ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου, για το οποίο δεν θα απαιτείται άδεια χειριστή, έγιναν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Το BlackFly, όπως ονομάζεται, μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 40 χιλιόμετρα με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι το κόστος του θα είναι ίδιο με αυτό ενός τυπικού σπορ αυτοκινήτου, ωστόσο τα πρώτα μοντέλα θα είναι πιο ακριβά.
Η Kitty Hawk, μία άλλη αμερικανική εταιρία, η οποία υποστηρίζεται από την συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ, δοκιμάζει, επίσης, ένα ατομικό αεροσκάφος στο Λας Βέγκας ενώ αρκετά ακόμα παρόμοια project βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο.
Ο δημιουργός του BlackFly είναι η εταιρία Opener, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Το αυτοκίνητο έχει δοκιμαστεί στον Καναδά, η αρμόδια αρχή του οποίου έχει επιτρέψει τη χρήση του.

Όπως και το όχημα της Kitty Hawk, έτσι και αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα drone που μεταφέρει άνθρωπο. Δεν έχει σχεδιαστεί για να οδηγείται σε δρόμους. Μεταφέρει μόνο ένα άτομο σε ένα μικρό πιλοτήριο και τροφοδοτείται από “οκτώ συστήματα προώθησης, που εκτείνονται σε δύο πτερύγια”. Σύμφωνα με την εταιρία, λειτουργεί καλύτερα όταν απογειώνεται και προσγειώνεται σε επιφάνειες με γρασίδι.
Παρά το γεγονός ότι η πλοήγηση του οχήματος δεν απαιτεί άδεια χειριστή, η εταιρία δήλωσε ότι για λόγους ασφαλείας οι οδηγοί του θα πρέπει να παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Opener Μάρκους Λενγκ δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις που έχει, προσφέρουν “άμεση ικανοποίηση”. “Όταν πιέσεις το κουμπί της ανόδου, έχεις τον πλήρη έλεγχο. Όταν σταματήσεις στη μέση του ουρανού και αφήσεις το χειριστήριο, το αεροσκάφος παγώνει. Και όταν λέω ότι παγώνει…κυριολεκτικά παγώνει στον αέρα”, δήλωσε στο CBS News, προσθέτοντας ότι μπορεί, επίσης, να πετάξει αυτόνομα.
Η Opener είναι η τελευταία εταιρία στον μακρύ κατάλογο αυτών που κυνηγούν το απόλυτα όνειρο επιστημονικής φαντασίας για ένα αυτοκίνητο που πετάει και χάρη στην ραγδαία βελτίωση των ικανοτήτων των drones, το μέλλον φαίνεται πιο κοντά από ποτέ.
Εκτός από το BlackFly και το Kitty Hawk, εταιρίες όπως η Uber επιδιώκουν να μπουν στην αγορά των ιπτάμενων αυτοκινήτων, αν υπάρχει πραγματικά κάτι τέτοιο.
Πηγή: news247.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.

Ίσως σας ενδιαφέρει