Σαφές το μήνυμα για την περικοπή συντάξεων

Σαφές το μήνυμα για την περικοπή συντάξεων

eurogroup-1021x576

Το μήνυμα που έστειλε το Eurogroup –και ειδικά το Βερολίνο– στην ελληνική κυβέρνηση μετά την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε πέντε ελληνικά νησιά που επιβαρύνονται από το μεταναστευτικό, την οποία αποφάσισε χωρίς την έγκρισή του, εκτός του ότι αποτελεί ψυχρολουσία για την ίδια την κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι η Ευρωζώνη θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των πολιτικών που εφαρμόζει η Ελλάδα και μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ βάζει τέλος στα όποια σενάρια για τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων, όπως επισημαίνουν οι οικονομολόγοι στην «Καθημερινή».
«Η απόφαση του Eurogroup ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία για την ελληνική κυβέρνηση», σχολιάζει  ο Μουτζτάμπα Ραχμάν, επικεφαλής αναλυτής ευρωπαϊκών θεμάτων στην Eurasia Group. Όπως τονίζει, είναι ένα σημαντικό μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει καλή συμπεριφορά, να τηρεί ό,τι έχει συμφωνηθεί και να μην αποφασίζει μόνη της, ακόμη και αν το πρόγραμμα διάσωσης τελειώνει.
Σύμφωνα με τον Βολφγκάνγκο Πικόλι, συμπρόεδρο της Teneo Intelligence, το Eurogroup έστειλε εμμέσως πλην σαφώς ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων. Όπως επισημαίνει στην «Κ», η απόφαση του Eurogroup σηματοδοτεί ότι οι δανειστές θα κρατήσουν την Ελλάδα υπό πολύ στενή παρακολούθηση. Από πολιτική άποψη, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς «σκοτώνει» κάθε πιθανότητα μη εφαρμογής της μείωσης των συντάξεων.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας