LinkedIn: 5+1 τρόποι για να κάνετε διασυνδέσεις και να βρείτε νέα δουλειά

LinkedIn: 5+1 τρόποι για να κάνετε διασυνδέσεις και να βρείτε νέα δουλειά

linkedin-earnings1

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι πλέον οι εργοδότες αναζητούν υποψήφιους εργαζόμενους μέσω του LinkedIn, ενώ το κοινωνικό μέσο μπορεί να είναι ακόμη και το πρώτο σημείο επαφής με κάποιον υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού.
Εάν θέλετε να γίνετε expert στο διάσημο μέσο επαγγελματικής δικτύωσης και να βρείτε την επόμενή σας δουλειά, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και τεχνάσματα που σίγουρα πρέπει να υιοθετήσετε:

Προφίλ

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φωτογραφία για το προφίλ σας, καθώς και ότι παρέχετε πληροφορίες για την εκπαίδευση, τον τόπο διαμονής, τις δεξιότητες και την εταιρεία στην οποία εργάζεστε. Έχοντας διαθέσιμα τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα είναι πιο εύκολο για τους χρήστες του LinkedIn να σας «ανακαλύψουν».

Αλλάξτε URL

Εάν επίσης θέλετε να σας αναζητούν εύκολα στο κοινωνικό μέσο μπορείτε να αλλάξετε το URL σας. Για να το αλλάξετε, πηγαίνετε στο προφίλ σας και κάντε κλικ στο «Edit Public Profile and URL».

«Open Candidate»

Εάν αναζητάτε μία νέα θέση εργασίας, ενεργοποιήστε τη λειτουργία «Open Candidate» για να γνωρίζουν οι χρήστες και όσοι αναζητούν για νέους εργαζόμενους ότι είστε διαθέσιμοι. Σύμφωνα με το LinkedIn, τα προφίλ που έχουν ενεργοποιημένη αυτή τη λειτουργία δέχονται τα διπλάσια μηνύματα από υπεύθυνους προσλήψεων.

Search Alerts

Οι προειδοποιήσεις αναζήτησης (search alerts) είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο εάν αναζητάτε μία θέση σε μια εταιρεία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο φίλτρο «Άτομα» προτού αναζητήσετε μια συγκεκριμένη εταιρεία, τοποθετήστε τα πρόσθετα φίλτρα και επιλέξτε τη «Δημιουργία ειδοποίησης αναζήτησης». Από εκεί και έπειτα θα λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όποτε κάποιος νέος υποψήφιος εργοδότης διαθέτει τα κριτήρια αναζήτησης που ορίσατε.

Ειδοποιήσεις εργασίας

Όταν αναζητάτε μια εργασία στην ενότητα «Εργασίες» του LinkedIn, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε στα εισερχόμενά σας όταν είναι διαθέσιμη μια συγκεκριμένη εργασία. Πώς; Μεταβείτε στην ενότητα «Εργασίες» του ιστότοπου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της «βαλίτσας» στην κορυφή της αρχικής σελίδας.

Αποκαλύψτε τις διασυνδέσεις σας

Με την κατηγορία «Export contacts» θα αποκτήσετε μία λίστα με τις επαφές, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους εργοδότες και τις θέσεις των συνδέσεών σας στο LinkedIn. Πρόκειται για ένα εύχρηστο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε ή να αναζητάτε τις επαφές σας.
 
Πηγή: fortunegreece

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας