Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο δείκτη αυτοκτονιών στην Ευρώπη!

Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον χαμηλότερο δείκτη αυτοκτονιών στην Ευρώπη!

preview

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα της Eurostat – μία από τις πολλές συγκεκριμένα – κατάφερε να μετρήσει τον μέσο όρο των αυτοκτονιών σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2015.
Από τους 5,2 εκατομμύρια θανάτους την χρονιά εκείνη, μόνο το 1,1% αποτελούταν από αυτοκτονίες. Αναλυτικότερα, 8 στις 10 αφορούσε άντρες και το 31% άτομα ηλικίας 45 με 60 ετών.
Με συγκεκριμένα νούμερα, αναφέρεται πως οι χώρες της Ε.Ε με κάποια από τα υψηλότερα ποσοστά ήταν η Γερμανία (10,200 αυτοκτονίες) και  η Γαλλία (9,200). Γενικότερα στην Ευρώπη, η Λιθουανία κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση με 30 αυτοκτονίες ανα 100,000 κατοίκους και ακολουθούν οι Σλοβενία (21), Λετονία & Ουγγαρία (19) και Βέλγιο & Κροατία (17).
Στην αντίθετη όχθη, τα χαμηλότερα ποσοστά της… “μακάβριας” αυτής στατιστικής ανάλυσης, η Κύπρος κατέχει την τελευταία θέση με τις λιγότερες αυτοκτονίες (4 ανά 100,000 κατοίκους) και ακολουθεί η Ελλάδα (5), η Ιταλία (6) και το Η.Β (7).
Πιθανές εξηγήσεις είναι πως παρά τις οικονομικές δυσχέρειες της χώρας μας, το εξαιρετικό καιρικό κλίμα έχει συμβάλει σημαντικά στα χαμηλά επίπεδα του ποσοστού αυτού.

 
Μια άλλη ενδιαφέρουσα μέτρηση, περιλαμβάνει τα ποσοστά απασχόλησης των τελειόφοιτων νέων στην Ε.Ε.
Όπως βλέπετε και στο παρακάτω διάγραμμα, πάνω από το 80% των ατόμων αυτών βρήκαν απασχόληση μετά την αποφοίτησή τους, με την Μάλτα και την Γερμανία να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις (95% και 91% αντίστοιχα).
Όπως είναι αναμενόμενο η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση με το 52% των αποφοίτων να είναι άνεργοι και ακολουθεί η Ιταλία με 55%.

Τέλος, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή διεξήγαγε έρευνα σχετικά με το επίπεδο ικανοποίησης των ευρωπαίων πολιτών, όσον αφορά την καθαριότητα των πρωτεύουσων των χωρών τους.
Με αποκλίσεις που κυμαίνονται από 9% σε 95%, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου και της Βιέννης ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την καθαριότητα των πόλεων σε ποσοστά 95% και 90% αντίστοιχα.
Στο απόλυτο άκρο φαίνεται πως οι… Ρωμαίοι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με την καθαριότητα της Ιταλικής πρωτεύουσας, με το 0,5% να δηλώνει απόλυτη ευχαρίστηση και το 9% μια σχετική. Ακολουθούν από το τέλος η Μπρατισλάβα (28% ικανοποίηση), η Μαδρίτη (38%), η Αθήνα (41%) και το Βερολίνο (45%).
Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.