Ο πρώτος “δήμαρχος της νύχτας” στη Γερμανία!

Ο πρώτος “δήμαρχος της νύχτας” στη Γερμανία!

Όταν πέφτει η νύχτα στις πόλεις της Γερμανίας και το αλκοόλ ρέει άφθονο, έρχονται και τα προβλήματα. Ο νέος “δήμαρχος της νύχτας” καλείται να δώσει λύσεις και να μεσολαβήσει μεταξύ κατοίκων, επιχειρηματιών και θαμώνων.
Έπειτα από πολλές συνεντεύξεις για το νέο πόστο του “δημάρχου της νύχτας” στην πόλη Μάνχαϊμ επελέγη ο 27χρονος Χέντρικ Μάιερ. Ο φοιτητής με τα μούσια και τα μακριά μαλλιά ανυπομονεί να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα: “Πολύ γουστάρω που θα κάνω αυτή τη δουλειά”, λέει.
Μέχρι το τέλος του 2019 καλείται να μεσολαβεί μεταξύ των κλαμπ και της δημόσιας διοίκησης, όπως επίσης και μεταξύ των νυχτερινών κέντρων, των θαμώνων και των κατοίκων, να δικτυώσει τους παράγοντες της νύχτας και να ακούει τα παράπονα όλων των εμπλεκόμενων.
50 ώρες εργασίας το μήνα προβλέπονται για τη θέση του δημάρχου της νύχτας. Ο Χέντρικ Μάιερ θέλει να δώσει βαρύτητα στο ζήτημα της ασφαλείας. Θέλει να απομακρύνει τα γυαλιά γύρω από τα νυχτερινά κέντρα, τοποθετώντας κάσες για τα μπουκάλια, και να περιορίσει τα τροχαία ατυχήματα με κάμερες κυκλοφορίας. Επίσης υπάρχει η σκέψη για ένα οικονομικό νυχτερινό εισιτήριο λεωφορείου των 1,5€ και δωρεάν πόσιμο νερό για τους διψασμένους… νυκτόβιους.
Με “πτυχίο” στη νυχτερινή ζωή
Ο Μάιερ έπεισε την επιτροπή κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας του και επειδή έχει την άμεση επαφή με τη νυχτερινή ζωή του Μάνχαϊμ. Επιπλέον ο 27χρονος φοιτητής κάνει τώρα το μεταπτυχιακό του με θέμα την οικονομία σχεδιασμού διοργανώσεων στην περιοχή Ράιν-Νέκαρ.
Η ασφαλής νυχτερινή ζωή είναι επιθυμία και των ιδιοκτητών των 120 μπαρ και κλαμπ της πόλης. Και ο δήμαρχος του Μάνχαιμ Πέτερ Κουρτς χαιρετίζει την απόφαση να υπάρχει ένας ακόμη “δήμαρχος”: “Ο δήμαρχος της νύχτας ενισχύει την κουλτούρα και την οικονομία της νύχτας”. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι η καλύτερη δικτύωση της νυχτερινής σκηνής με τη διοίκηση του δήμου.
40 άνδρες και γυναίκες είχαν υποβάλει αίτηση για τη θέση του νυχτερινού δημάρχου, η οποία αμείβεται με 1.200€ μεικτά το μήνα.
Στο δρόμο που χάραξε το Άμστερνταμ
Ο πρώτος δήμαρχος της νύχτας παγκοσμίως ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2012 στην πόλη του Άμστερνταμ και τα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή: έχει μειωθεί η βία προερχόμενη από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, όπως και η βρωμιά στους δρόμους και η φασαρία.
Μπορεί στο Μάνχαϊμ τα προβλήματα να μην είναι τόσο έντονα όσο στο Άμστερνταμ ή στη κοντινή Χαϊδελβέργη, όπου τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει διαμάχη για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων. Ωστόσο με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν όλοι τις εξελίξεις στην φοιτητική πόλη του Μάνχαϊμ και ίσως να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση.
Πηγή: Capital.gr (από Deutsche Welle)

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας