Η τετραήμερη εργασία φαίνεται πως αυξάνει την παραγωγικότητα!

Η τετραήμερη εργασία φαίνεται πως αυξάνει την παραγωγικότητα!

080cf08b514ca8e549a11149042566d7_800_420

Μια εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας εφάρμοσε την τετραήμερη εργασία για τους εργαζομένους της και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από θετικά, σύμφωνα με την New York Times.
Η εταιρεία που ασχολείται με διαθήκες και trust funds, διεξήγαγε το πείραμα διάρκειας οκτώ εβδομάδων νωρίτερα αυτή τη χρονιά. Οι 240 εργαζόμενοι σε 16 γραφεία που διατηρεί σε όλη τη χώρα διατηρούσαν πλήρη αμοιβή, ενώ έμεναν εκτός εργασίας τρεις ημέρες την εβδομάδα.
Ο Jarrod Haar, καθηγητής ανθρώπινου δυναμικού (HR) στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι ανέφεραν βελτίωση 24% στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού και οικογενειακού βίου και επέστρεψαν στη δουλειά με περισσότερη ενέργεια μετά την τριήμερη ξεκούρασή τους.
“Οι επόπτες δήλωσαν ότι το προσωπικό ήταν πιο δημιουργικό, ότι η παρουσία τους ήταν καλύτερη, ότι ήταν εγκαίρως στην ώρα τους και ότι δεν έφευγαν νωρίς ή έκαναν μακρά διαλείμματα”, δήλωσε ο κ. Haar. “Οι πραγματικές επιδόσεις τους στην εργασία δεν άλλαξαν όταν το έκαναν για τέσσερις ημέρες αντί για πέντε”.
Οι εργαζόμενοι είπαν ότι η αλλαγή τους ώθησε να βρουν τρόπους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους ενώ βρισκόντουσαν στο γραφείο. Τα meetings μειώθηκαν από δύο ώρες σε 30 λεπτά και οι υπάλληλοι δημιούργησαν “μηνύματα” στους συναδέλφους τους ότι χρειάζονταν χρόνο για να εργαστούν χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους.
Μάλιστα, ο εκτελεστικός διευθυντής σε σύστασή του προς το διοικητικό συμβούλιο ζήτησε να συνεχιστεί η ίδια πολιτική και το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το ζήτημα τις επόμενες εβδομάδες.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.