Huawei: Ξεπέρασε για πρώτη φορά την Apple και ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphones

Huawei: Ξεπέρασε για πρώτη φορά την Apple και ανέβηκε στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών smartphones

huawei-logo

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα συνέβαινε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο σύντομα. H IDC δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία με τις αποστολές smartphones για το 2ο τρίμηνο του 2018 και για πρώτη φορά βλέπουμε τη Huawei να σκαρφαλώνει στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω της την Apple!
Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η Samsung με 71.5 εκατ. (μείωση 10.4%), στη δεύτερη πέρασε η Huawei με 54.2 εκατ. (άνοδος 40.9%), στην τρίτη θέση η Apple με 41.3 εκατ. (άνοδος 0.7%), στην 4η η Xiaomi με 31.9 εκατ. (άνοδος 48.8%) και στην πέμπτη η Oppo με 29.4 εκατ. (άνοδος 5.1%).

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι οι κινέζικες εταιρείες έχουν σημειώσει τεράστια άνοδο (ειδικά Huawei και Xiaomi) σε σύγκριση με πέρυσι, κυρίως εις βάρος της Samsung μιας και η Apple εξακολουθεί να κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι συνολικές αποστολές smartphones παρουσιάζουν μια μικρή πτώση της τάξης του 1.8% σε σύγκριση με το 2017.
Σε ό,τι αφορά τη Huawei, βαδίζει ολοταχώς προς την επίτευξη του στόχου για την πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως το 2021, αν και θα μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο και η Xiaomi…


Πηγή: techgear.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει