Επίσημο: Η Apple γράφει ιστορία πιάνοντας αξία 1 τρις !

Επίσημο: Η Apple γράφει ιστορία πιάνοντας αξία 1 τρις !

apple-logo

Ξεκινώντας εν μέρει από ένα γκαράζ το 1976, η Apple έφτασε σήμερα να  ξεπεράσει τα 1 τρις δολάρια σε αγοραία αξία! Για να γράψουμε με κανονικό αριθμό την αξία αυτή θα πρέπει να συμπεριλάβουμε 13 ψηφία! Δηλαδή 1,000,000,000,000 !
Όπως αναφέρει και η Haffington Post , δεν είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που “χτυπάει” 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ούτε είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία. Είναι, ωστόσο, η πρώτη εταιρεία που το κάνει σε μια βιομηχανία που δεν περιλαμβάνει εξόρυξη, διύλιση και πώληση πετρελαϊκών προϊόντων.
Αν και ξεκίνησε με το να πουλάει επιτραπέζιους υπολογιστές, η Apple οφείλει την μεγαλύτερη επιτυχία της σε μια συσκευή εξ ολοκλήρου διαφορετική: το iPhone. Οι πωλήσεις του iPhone, που ξεκίνησαν το 2007, αντιπροσωπεύουν πλέον το 60% των συνολικών εσόδων της Apple.
Εκτός από τις πωλήσεις iPhone, η συσκευή επέτρεψε την δημιουργία επιπλέον ροών εσόδων στην Apple, όπως τα App Store, Apple Music, iCloud και Apple Pay. Αυτές οι υπηρεσίες δημιούργησαν έσοδα ύψους 8,5 δισ. δολαρίων για την Apple κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018 μόνο!

Απρίλιος 1984, παρουσίαση του νέου υπολογιστή της Apple στο San Francisco ( Steve Jobs, John Sculley, Steve Wozniak )

 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.