Όχι, δεν άλλαξε το facebook αλγόριθμο..

Όχι, δεν άλλαξε το facebook αλγόριθμο..

facebook-logo_252863_117983

Μία “είδηση” που κυκλοφορεί στο ελληνικό Facebook τις τελευταίες μέρες, έχει προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα στους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με αυτήν το facebook έχει αλλάξει τον αλγόριθμό του και πλέον στο news feed εμφανίζονται τα νέα μόνο 25 φίλων σας.
Σύμφωνα με το Forbes, η υπόθεση ξεκίνησε μήνες πριν, όταν κάποιος χρήστης έκανε τη σχετική ανάρτηση, η οποία αναδημοσιεύτηκε αρκετές φορές και έγινε viral, προκαλώντας παράλληλα τεράστια κινητοποίηση ανάμεσα στους χρήστες της σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, πρόκειται για fake news. Ο αλγόριθμος επιλογής των ανθρώπων που βλέπουμε στο Facebook δεν άλλαξε. Οι αναρτήσεις των χρηστών που βλέπουμε στο news feed είναι αποτέλεσμα περίπου 100.000 μεταβλητών.
Τα fake news και οι παραπλανητικοί τίτλοι άρθρων αυξάνονται συνεχώς με τεράστιο ρυθμό με αποτέλεσμα το internet να έχει μετατραπεί σε έναν σκουπιδότοπο. Για να μην πέφτει κανείς θύμα από άρθρα/status αυτής της κατηγορίας, καλό θα ήταν να μην κάνει ΠΟΤΕ κοινοποίηση οποιοδήποτε άρθρο/status το οποίο ζητάει χαρακτηριστικά κοινοποίηση ή copy paste (εκτός και αν πρόκειται για αγνοούμενο πρόσωπο).

Το viral αυτό μήνυμα είναι κάπως έτσι:
Παρακάμπτοντας την αλλαγή του αλγόριθμου του Facebook, αποφύγετε να βλέπετε τους ίδιους 25 φίλους του fb και κανέναν άλλον.
Οι ενημερώσεις σας δείχνουν πρόσφατες μόνο δημοσιεύσεις από τους ίδιους λίγους ανθρώπους, περίπου 25, επειδή το facebook έχει νέο αλγόριθμο. Το σύστημά τους επιλέγει άτομα που διαβάζουν τη δημοσίευσή σας.
Ωστόσο, θα ήθελα να επιλέγω εγώ για τον εαυτό μου. Γι’ αυτό, αν διαβάσετε το μήνυμά μου, αφήστε μου ένα γρήγορο σχόλιο, ένα “γεια”, ένα αυτοκόλλητο, ό,τι θέλετε – έτσι θα εμφανίζεστε στις ενημερώσεις μου. Διαφορετικά το facebook επιλέγει τι να μου δείξει. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όμως, πρέπει να εξασφαλιζουν την απρόσκοπτη επικοινωνία.
Αντιγράψτε και επικολλήστε αυτό το κείμενο στον τοίχο σας, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αλληλεπίδραση με όλες τις επαφές σας.
Σας ευχαριστώ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.