«Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ, σα να έχει βγει από πόλεμο»

«Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ, σα να έχει βγει από πόλεμο»

eu-greece-flags

«Μόνο 4 οικονομίες έχουν συρρικνωθεί περισσότερο από την ελληνική τα τελευταία 10 χρόνια. Σε δύο από αυτές υπήρξε εμφύλιος πόλεμο» αναφέρει σε άρθρο της η αμερικανική Washington Post.
Με αφορμή την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Washingotn Post αναφέρει ότι «Μπορεί η Ευρώπη να πανηγυρίζει ότι η Ελλάδα είναι τώρα success story αλλά η Ελλάδα έχει υπάρξει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες στην ιστορία εκτός από τις περιόδους πολέμων ή επαναστάσεων».
«Παρά τα χαμηλότερα επιτόκια και τις μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής, η Ελλάδα έχει ακόμα μεγάλο χρέος, μικρή ανάπτυξη και πολύ εύθραυστο ιδιωτικό τομέα για να μπορεί να υποστηρίζει για πολύ ότι δεν θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια» προσθέτει.
Η Washington Post επισημαίνει ότι με βάση την τελευταία συμφωνία για την έξοδο από το πρόγραμμα η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
«Και ναι αυτό σημαίνει ακόμα τέσσερις δεκαετίες λιτότητας. Οπότε δεν είναι περίεργο ότι η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα επίπεδα του 2008 μέχρι το 2030».

«Οι δύο πρώτες χτυπήθηκαν από εμφύλιο και οι άλλες δύο είναι πετρελαιοπαραγωγές δικτατορίες που ήταν τόσο διεφθαρμένες και ανίκανες ώστε επιδείνωσαν την πετρελαϊκή κρίση.
Ακόμα και η Ουκρανία η οικονομία της οποίας το 2009 χτυπήθηκε σφοδρά ενώ είχε και την ένταση με τη Ρωσία το 2014, τα πήγε καλύτερα από την Ελλάδα» αναφέρει η Washington Post.
Και το άρθρο καταλήγει: «Αυτό είναι ό,τι αποκαλεί επιτυχία η Ευρώπη: μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ ώστε μοιάζει να έχει βγει από πόλεμο».

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας