Ο CEO μιας startup 60 εκατομμυρίων είχε κάτι πιο σημαντικό από ένα πτυχίο και εμπειρία για να πετύχει

Ο CEO μιας startup 60 εκατομμυρίων είχε κάτι πιο σημαντικό από ένα πτυχίο και εμπειρία για να πετύχει

5b63241664dce836008b48e2-750-563

Η Student Loan Hero μια εταιρεία χρηματοοικονομικού σχεδιασμού, αποκτήθηκε από την LendingTree την περασμένη εβδομάδα για 60 εκατομμύρια δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος Andy Josuweit κατόρθωσε να μετατρέψει την startup σε επιτυχημένη, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει MBA ή εμπειρία στον εταιρικό κόσμο.
Ο Josuweit κατόρθωσε να απογειώσει την startup αλλά ταυτόχρονα και να εξοφλήσει πάνω από 100.000 δολάρια από το φοιτητικό του δάνειο, τοποθετώντας πολλές ώρες δουλειάς και κάνοντας προσωπικές θυσίες.
Η Student Loan Hero πουλήθηκε για 60.000.000 δολάρια και ο CEO, Andy Josuweit, εξήγησε στο Business Insider πως κατάφερε να παρακάμψει το εμπόδιο της μη εργασιακής εμπειρίας του και να βρεθεί στο μονοπάτι της επιτυχίας.
“Στην πραγματικότητα δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου το εξυπνότερο άτομο  στο δωμάτιο. Όμως ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά μου είναι πως είμαι πρόθυμος να εργαστώ σκληρά και να συνεχίσω να πηγαίνω μέρα με την μέρα στην δουλειά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχεις σαν επιχειρηματίας.”
Κάτω από μεγάλη πίεση από τους γονείς του οι οποίοι είχαν φορτωθεί ένα μέρος του φοιτητικού του δανείου, ο Josuweit έκανε μεγάλες θυσίες. Δούλευε 14 ώρες την ημέρα, κυκλοφορούσε με το ποδήλατο για να αποφύγει τα έξοδα του αμαξιού και μετακόμισε από την Νέα Υόρκη στο Τέξας ώστε να έχει χαμηλότερη φορολογία και έξοδα διαβίωσης.

Η Student Loan Hero προσφέρει εργαλεία οικονομικής σύγκρισης και εξατομικευμένες συμβουλές για την εξόφληση φοιτητικών δανείων και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι βοήθησε να εξαλείψει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δάνεια φοιτητών.
“Θεωρώ την επιχείρηση ως την ίδια διαδρομή. Πρόκειται να φάτε τα μούτρα σας μερικές φορές, θα κάνετε λάθη και θα αποτύχετε. Θα μάθετε από τις αποτυχίες. Παίρνει χρόνο. Πολλοί επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να παραιτηθούν όταν δεν δουν αποτελέσματα. Έαν θες πραγματικά να το κάνεις, να τρέξεις την επιχείρησή σου και να κάνεις το δικό σου, πρέπει να βάλεις χρόνο.”

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.