Με ένα μήνυμα στο messenger μπορείς να ρωτήσεις πότε έρχεται το λεωφορείο σου και να πάρεις άμεση απάντηση!

Με ένα μήνυμα στο Facebook Messenger μπορείς να δεις από οποιοδήποτε κινητό, tablet ή υπολογιστή πότε έρχεται το λεωφορείο σου στην στάση που θες! Οι χρόνοι αναμονής ανανεώνονται real-time από το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ και το έργο αυτό δημιουργήθηκε και συντηρείται από τον Χρήστο Παναγιωτακόπουλο.

Πρόκειται για ένα chatbot το οποίο έχει σκοπό να σου κάνει την ζωή.. πολύ πιο εύκολη. Το όνομα του είναι “Πότε έρχεται το λεωφορείο μου” και μπορείτε να το αναζητήσετε στο messenger για να ξεκινήσετε την συνομιλία!

Πάμε να δούμε πως δουλεύει.

Αρχικά, υπάρχει η επιλογή να ενεργοποιήσουμε το gps και να βρεθούν οι κοντινότερες στάσεις από την τοποθεσία μας. Αν ξέρουμε την στάση ή την γραμμή που θέλουμε να αναζητήσουμε, μπορούμε να το γράψουμε κατευθείαν. Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να γράφουμε πρώτα το αριθμό της γραμμής και στη συνέχεια το όνομα της στάσης.

Επιλέγουμε την κατεύθυνση που θέλουμε να πάρουμε. Σε περίπτωση που κάνουμε ένα μικρό λάθος στο όνομα της στάσης, το bot θα το διορθώσει αυτόματα και το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.

Μπορείτε να πατήσετε την “Ανανέωση” ώστε να ξέρετε ακριβώς τον χρόνο που έχει απομείνει από την τελευταία φορά που κοιτάξατε. Όπως φαίνεται, εγώ το έχασα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσο κακή μέρα και να έχουμε, όσο και αν μας ενοχλεί που δεν προλάβαμε το λεωφορείο, θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί γιατί αλλιώς το bot θα στεναχωρηθεί.

Θα μας κάνει να αισθανθούμε τύψεις που του μιλήσαμε άσχημα.

Μην ανησυχείτε όμως, δεν κρατάει κακίες.

 

Αν θες να κάνεις την ζωή των φίλων σου πιο εύκολη, κάνε μια κοινοποίηση το άρθρο και μετά ζήτα τους να σε κεράσουν έναν καφέ.


Ακολουθήστε το Business Review στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Σχολιάστε:

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !