Τα αμύθητα πλούτη του Pablo Escobar!

Τα αμύθητα πλούτη του Pablo Escobar!

42344-9

Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» ήταν γιος ενός φτωχού αγρότη στην Κολομβία, ωστόσο μέχρι την ηλικία των 35 ετών ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Παρά την ταπεινή καταγωγή του, ο Πάμπλο Εσκομπάρ, έγινε ο ηγέτης του καρτέλ Μεδεγίν, το οποίο έλεγχε το 80% της παγκόσμιας αγοράς κοκαΐνης, κερδίζοντας 420 εκατ. δολάρια την εβδομάδα.
Για το λόγο αυτό, ο ίδιος χαρακτηρίστηκε και ως ο πλουσιότερος «άρχοντας των ναρκωτικών» στην ιστορία. Ας δούμε 10 γεγονότα που αποκαλύπτουν τον αμύθητο πλούτο του, σύμφωνα με την αγγλική Independent.
 
1# Κάθε μέρα διακινούσε περίπου 15 τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ, μέσω της ακτής της Φλόριντας.
2# Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Εσκομπάρ έβγαζε 420 εκατ. δολάρια την εβδομάδα, περίπου 22 δισ. δολάρια ετησίως.
3# Για επτά συνεχόμενα χρόνια, ο Εσκομπάρ έκανε εμφάνιση στη λίστα του Forbes με τους διεθνείς δισεκατομμυριούχους του κόσμου, από το 1987 μέχρι το 1993. Μάλιστα, το 1989 ήταν ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.
4# Κατά τα τέλη του 1980, ο ίδιος έλεγχε το 80% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης.
5# 4 στους 5 Αμερικανούς που έκαναν χρήση, προμηθεύονταν την κοκαΐνη από τον “Patron” (Αφεντικό)
6# Κάθε χρόνο έχανε 2,1 δισ. δολάρια το μήνα, καθώς δεν μπορούσε εύκολα να «ξεπλύνει» τα χρήματά του.
7# Σύμφωνα με τον αδερφό του, Ρομπέρτο Εσκομπάρ, το καρτέλ Μεδεγίν ξόδευε 2.500 δολάρια το μήνα σε λάστιχα προκειμένου να κρατούν τα χρήματα σε στοίβες.
8# Μια φορά η κόρη του κρύωνε και έκαψε 2 εκατομμύρια δολάρια για να την ζεστάνει.
9# Το ψευδώνυμό του ήταν Ρομπέν των Δασών, καθώς μοίραζε μετρητά στους φτωχούς, κατασκεύαζε κτίρια για τους άστεγους, δημόσια γήπεδα ποδοσφαίρου αλλά και έναν ζωολογικό κήπο.
10# Ο ίδιος έκανε συμφωνία με την Κολομβία να “παραδοθεί”, αλλά σε μια πολυτελής φυλακή που έχτισε ο ίδιος, η οποία θα έφερε το όνομα «Καθεδρικός Ναός».


Ακολουθήστε το Business Review στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.