Πέντε πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας ισχυρός ηγέτης

Πέντε πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας ισχυρός ηγέτης

leadership-characteristics-1200x600

Οι άνθρωποι που αντιστέκονται στις ανθυγιεινές ψυχικές συνήθειες έχουν ένα απίστευτο πλεονέκτημα στη ζωή. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες, τις προκλήσεις ή τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, έχουν την ανώτερη ικανότητα να φτάσουν στο μέγιστο δυναμικό τους.
Οι ισχυροί και έξυπνοι ηγέτες προκειμένου να καθοδηγούν σωστά τις ομάδες τους πρέπει να εγκαταλείπουν τις κακές συνήθειες που θα μπορούσαν να τους στερήσουν την ψυχική δύναμη που κρύβουν μέσα τους.
Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:
Ανασφάλειες
Η παραδοχή ότι δεν είσαι ειδικός σε όλα απαιτεί ταπεινότητα – κάτι που αποκαλύπτει ένα αληθινό σημάδι της δύναμης σου. Πολλοί ηγέτες, ωστόσο, δρουν σκληρά. Οι πνευματικά, όμως, ισχυροί ηγέτες αρνούνται να χάσουν το χρόνο και την ενέργεια τους κρύβοντας τις αδυναμίες τους. Αντ ‘αυτού, προσπαθούν να καλυτερεύσουν και να ισχυροποιήσουν τον εαυτό τους.
Συναισθήματα
Δεν επιτρέπουν να κυριεύονται από τα συναισθήματά τους. Αντί να ξεσπούν στον οποιοδήποτε κάθε φορά που είναι θυμωμένοι ή νευρικοί, είναι σε θέση να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους και να συμπεριφέρονται παραγωγικά.
Κριτική
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απορρίπτουν την κριτική με κάθε κόστος, διότι είναι πολύ επιζήμια για το εγώ τους. Αλλά οι διανοητικά ισχυροί ηγέτες είναι σε θέση να εξετάσουν εάν υπάρχει κάποια αλήθεια στις απόψεις των άλλων. Είναι πρόθυμοι να κάνουν αλλαγές, σε περίπτωση που κάποιος άλλος έχει μια ιδέα που θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα καλύτερα.
Εκδίκηση
Το να λέει κανείς: «Θα πληρώσει που με έκανε να φανώ χαζός σε αυτή τη συνάντηση», ή «Θα σιγουρευτώ ότι δεν αναλάβει ξανά άλλη δουλειά», δεν αποτελεί παράδειγμα δύναμης. Οι πνευματικά ισχυροί ηγέτες δεν χάνουν χρόνο και ενέργεια πληγώνοντας τους άλλους. Αντ ‘αυτού, επενδύουν τους πολύτιμους πόρους τους για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη αξία.
Ευγένεια
Το να προσφέρετε ένα φλιτζάνι καφέ σε έναν υπάλληλο δεν σημαίνει ότι είστε αδύναμοι, αλλά ευγενικοί. Οι πνευματικά ισχυροί ηγέτες δείχνουν συμπόνια και δεν ανησυχούν ότι ι γύρω τους θα εκμεταλλευτούν την καλοσύνη τους.


Πηγή: fortunegreece

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει