Η πιο παράξενη συμβουλή που δίνει ο Elon Musk σε νέους επιχειρηματίες

Η πιο παράξενη συμβουλή που δίνει ο Elon Musk σε νέους επιχειρηματίες

getty_479833756_326079

Ένας από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες της εποχής μας, ο Elon Musk, δεν λέει συνήθως πολλά λόγια. Αφήνει τις πράξεις του να μιλήσουν από μόνες τους.
Ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX έχει δεχτεί και ο ίδιος κριτική ανά το παρελθόν, αλλά τα κατορθώματά και οι “φουτουριστικές” επιχειρηματικές του πράξεις τους αφήνουν όλους άναυδους.
Επομένως όταν ψάχνετε για συμβουλές από έναν άνθρωπο σαν τον Elon Musk, μην περιμένετε τα κλασσικά tips.
Σύμφωνα με το αμερικάνικο Inc., όταν μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Draper έκανε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Tesla, ένας φοιτητής τον ρώτησε: “Σαν καθιερωμένος επιχειρηματίας, ποιά είναι η νούμερο 1 συμβουλή που θα δίνατε σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους επιχειρηματικά;”
Ο Elon Musk απάντησε: “Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινά κανείς την δικιά του εταιρεία. Πολλές φορές επίπονο μάλιστα. Ένας φίλος μου παρομοιάζει την εμπειρία σαν να τρώς γυαλί και να κοιτάς μέσα σε μια άβυσσο. Μόνο αν σε τραβάει από μόνο του τόλμα το. Με λίγα λόγια – αν χρειάζεσαι συνέχεια κάποιον να σε παρακινεί… τότε μην το κάνεις!”
Μπορεί η απάντηση να μοιάζει αποθαρρυντική, αλλά αν κάποιος έχει ήδη ισχυρό κίνητρο αυτή η συμβουλή μπορεί να του δώσει ακόμα περισσότερο θάρρος.
Ο Musk γνωρίζει επίσης πως η συμβουλή αυτή δρα ταυτόχρονα και σαν προειδοποίηση για την επιχειρηματική ζωή και τις δυσκολίες που πολλοί δεν περιμένουν.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.