Αυτή ήταν η πρώτη αγγελία εργασίας της Amazon πριν 24 χρόνια

Αυτή ήταν η πρώτη αγγελία εργασίας της Amazon πριν 24 χρόνια

104961749-Jeff_doordesk.1910x1000

Μπορεί ο Jeff Bezos να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν ξεκίνησε την Amazon δεν χρειάστηκε λίγη βοήθεια.
Και αυτή η βοήθεια ήρθε 24 χρόνια πριν, όταν αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να προσλάβει τον πρώτο υπάλληλο της Amazon, μιας εταιρείας που τώρα απασχολεί 566,000 άτομα.
Στις 22 Αυγούστου, λοιπόν, 1994 ο Jeff Bezos ανέβασε αγγελία ψάχνοντας για “ταλαντούχο προγραμματιστή που θα ασχοληθεί με εμπόριο μέσω internet”.
Επίση αναφέρει πως “Μέρος της αποζημίωσης του εργαζομένου θα περιλαμβάνει και σημαντικό μερίδιο από την επιχείρηση”.
Γνωρίζοντας σήμερα την αξία της Amazon, υποθέτουμε πως με το μερίδιο που πήρε τότε ο εν λόγω υποψήφιος εργαζόμενος, η περιουσία του σήμερα θα είναι… παραπάνω από ικανοποιητική!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.