Η «Ψηφιακή Ελλάδα» με περισσότερες από 100 startups στη ΔΕΘ

Η «Ψηφιακή Ελλάδα» με περισσότερες από 100 startups στη ΔΕΘ

diethni-ekthesi-thessalonikis

Θεματικό πάρκο, το οποίο θα φιλοξενήσει περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα», οργανώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Το θεματικό πάρκο θα αναπτυχθεί, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας και καταλαμβάνοντας ολόκληρο το περίπτερο 12, το δεύτερο μεγαλύτερο περίπτερο του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (συνολικού εμβαδού περίπου 3.000 τ.μ.). Η «Ψηφιακή Ελλάδα» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (8-16 Σεπτεμβρίου), ακριβώς δίπλα στο περίπτερο 13, όπου θα βρίσκονται οι ΗΠΑ, τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική συμμετοχή θα δώσει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία (με τη συμμετοχή εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι FacebookMicrosoftGoogle και Cisco), παρέχοντας στους Έλληνες start uppers την ευκαιρία για σημαντικές επαφές και networking.
Στην «Ψηφιακή Ελλάδα» οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν – χωρίς κόστος (αφού η συμμετοχή τους χρηματοδοτείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ)- τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους στον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με διακεκριμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους φορέων υποστήριξης του οικοσυστήματος, με προτεραιότητα στον εντοπισμό πηγών χρηματοδότησης και στις επαφές με επενδυτές.
 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας