Έρχεται η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

Έρχεται η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο

airbus_a350_0

Ο στόχος μιας απευθείας πτήσης από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο φαίνεται πως θα επιτευχθεί, καθώς οι κορυφαίοι κατασκευαστές αεροπλάνων έπεισαν την Quantas Airways ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν την 20ωρη πτήση από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη.
Πριν ένα χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της Quantas Άλαν Τζόις προκάλεσε δημοσίως την Boeing και την Airbus να σχεδιάσουν ένα αεροπλάνο που θα μπορεί να πετάξει απευθείας από το Σίδνεϊ προς το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, και τώρα υποστηρίζει ότι οι κατασκευαστές τα κατάφεραν. «Πλέον θεωρούμε ότι μπορούμε να έχουμε τα οχήματα που θα πετύχουν κάτι τέτοιο», δηλώνει στο Bloomberg.
Το Project Sunrise, όπως το αποκαλεί η Quantas, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 300 επιβάτες και τις αποσκευές τους πιο μακριά από κάθε άλλη πτήση που υπάρχει σήμερα. Το εσωτερικό του αεροπλάνου θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για να αντέξει ο επιβάτης μια τέτοια μαραθώνια πτήση. Υπάρχουν σχέδια για κουκέτες, ειδικούς χώρους για παιδιά, ακόμη και μίνι γυμναστήριο. «Προσπαθούμε να σκεφτούμε έξω από το κουτί», σχολιάζει ο Τζόις.

Η Airbus προωθεί το Α350 και η Boeing το 777Χ, και στελέχη τους έχουν ήδη κάνει παρουσιάσεις στον Τζόις, που σκοπεύει να κάνει την παραγγελία του χρόνου και να έχει τα αεροπλάνα του το 2022. Τον περασμένο Απρίλιο σε έκθεση στο Αμβούργο παρουσίασε τις ειδικές κουκέτες που μπορούν να τοποθετηθούν στο χώρο αποσκευών του αεροσκάφους και οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο A330 από το 2020, πιθανώς και στο Α350, όπως είχαν δηλώσει τότε.
Τον Μάιο η Quantas άρχισε να πετάει από το Περθ προς το Λονδίνο, οι πρώτες απευθείας πτήσεις μεταξύ Αυστραλίας και Ευρώπης. Ενώ η Singapore Airlines θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη από τις 11 Οκτωβρίου. Με διάρκεια 19 ωρών, θα κερδίσει τον τίτλο της μεγαλύτερης σε διάρκεια πτήσης από το δρομολόγιο Ντόχα – Όκλαντ της Qatar Airways.
Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει