Να είσαι ταπεινός,να είσαι οικονομικός: Μαθήματα ζωής από τον Michael Showalter

Να είσαι ταπεινός,να είσαι οικονομικός: Μαθήματα ζωής από τον Michael Showalter

abc_ann_wtb_showalter_110322_wg

Το ταξίδι του Michael Showalter προς την επιτυχία στο Hollywood ήταν γεμάτο εμπόδια και ανατροπές, όμως δεν τον εμπόδισαν να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.
Στα 26 του, η σειρά του στο MTV “The State” ακυρώθηκε. Στα 30 του, μοιραζόταν ένα μικρό διαμέρισμα στο Brooklyn με δύο συγκάτοικους, που ήταν όμως μια μείωση που τον βοήθησε να ανακτήσει τα οικονομικά του, την αυτοεκτίμησή του, και τελικά, την καριέρα του.
Σε μικρή σχετικά ηλικία, ο Showalter δούλεψε ως οδηγός caddie σε γήπεδα του γκόλφ, και συμμετείχε επίσης σε αρχαιολογική ανασκαφή στο ιστορικό Morven, που ήταν το αρχοντικό του παλιού κυβερνήτη του Νιού Τζέρσευ. Αφού τελείωσε το σχολείο του Princeton, σπούδασε στα πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και του Μπράουν, σκηνοθετώντας και συμμετέχοντας στην σειρά “The State” στο MTV.

Παίρνοντας την ζωή στα χέρια του
Παρόλο αυτά, στα 26 του, η σειρά ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα ο Michael να ζει τα επόμενα 5 χρόνια σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα το οποίο πλήρωναν οι γονείς του. Έχοντας συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της οικονομικής του κατάστασης, αποφασίζει να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Brooklyn, το οποίο μοιραζόταν με άλλους δύο συγκάτοικους, και να αρχίσει να διδάσκει σεναριογραφία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το οποίο αγάπησε άμεσα. Ήταν μια καλή αρχή του να γίνει ένας απλός εργαζόμενος που ήταν ανεξάρτητος και μπορούσε να βγάζει τα προς το ζην του.
 
Η αναβάθμιση
Ενώ φαινόταν πως είχε κατασταλάξει με την ζωή του στην Νέα Υόρκη, ο Michael αποφασίζει ότι θέλει να γίνει συγγραφέας και σκηνοθέτης. Για αυτό και ξαναμετακομίζει. Αυτή την φορά στο Λος Άντζελες χωρίς μεγαλύτερη φιλοδοξία από το να προσληφθεί ως συγγραφέας προσωπικού σε μια εκπομπή και να μην απολυθεί. Όμως, η πειθαρχία του και η σκληρή του δουλεία του απέφεραν καρπούς. Το 2011 έγινε ο συγγραφέας της πετυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής “Super Fun Night” στο ABC, και λίγους μήνες μετά, η εταιρία Sally Field ανέλαβε την παραγωγή της ταινίας “Hello My Name is Doris” ( την οποία έγραψε φυσικά ο ίδιος), που αποδείχτηκε τρομερή επιτυχία στους κινηματογράφους. Οι επιτυχίες αυτές αποτέλεσαν τα θεμέλια για μια εξαιρετική καριέρα για τον 48χρονο τώρα Showalter στο Hollywood και τον καθιέρωσαν ως έναν από τους καλύτερους συγγραφείς του σήμερα.
Συμβουλές για αυτούς που θέλουν να πετύχουν
“Αν έχω κάποια συμβουλή να προσφέρω ως κάποιος που η καριέρα του είχε πολλές ανατροπές και εμπόδια, είναι ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Η πειθαρχία ανταμείβεται. Η διδασκαλία ανταμείβεται. Η ταπεινοφροσύνη ανταμείβεται.”
Πηγή: Reuters
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας