Blueground: Η ελληνική Airbnb για στελέχη εταιρειών

Blueground: Η ελληνική Airbnb για στελέχη εταιρειών

BG_Athens_Team

Όλοι γνωρίζουμε την Airbnb. Η πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες της να νοικιάζουν βραχυπρόθεσμα τα διαμερίσματά τους, έχει κατακτήσει τον κόσμο.
Με ένα αρκετά παρόμοιο concept, λειτουργεί και μία ελληνική Startup ονόματι Blueground, η οποία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο! Ιδρύθηκε το 2013 από μία ομάδα 4 νέων ανθρώπων και σήμερα μετρά πάνω απο 150 εργαζομένους σε 4 χώρες.
Ο λόγος που η Blueground απευθύνεται μόνο σε στελέχη εταιρειών, είναι επειδή πολύ συχνά χρειάζεται να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ταξίδια τα οποία κρατάνε μερικές εβδομάδες, ακόμη και έναν μήνα. Έτσι η λύση του ξενοδοχείου είναι αρκετά ακριβή για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η λύση του Airbnb λειτουργεί κυρίως για βραχυπρόθεσμες διαμονές.

Ένας εκ των συνιδρυτών, ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου εξηγεί: “Η ιδέα της blueground γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της  επαγγελματικής μου εμπειρίας που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων χρειαζόμουν να διαμένω για μεσαία και μεγάλα χρονικά διαστήματα (1-12 μήνες κάθε φορά) σε διάφορες πόλεις στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Τότε, ήταν, λοιπόν που συνειδητοποίησα ότι η μόνη διαθέσιμη επιλογή για έναν εταιρικό ταξιδιώτη ήταν το ξενοδοχείο, το οποίο όμως αν και εύκολα προσβάσιμο, είναι αρκετά πιο ακριβό και ο χώρος του δωματίου είναι περιορισμένος. Επίσης, όταν προσπάθησα να κλείσω κάποιο διαμέρισμα αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες, για τους εξής κυρίως λόγους: δεν έβρισκα εύκολα πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα σε καλή κατάσταση, και όταν τα έβρισκα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν ήταν διατεθειμένοι να τα μισθώσουν για διάρκεια μικρότερη του ενός έτους.”
Αυτό το πρόβλημα έλυσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου και η ομάδα του, η οποία νοικιάζει με leasing τα διαμερίσματα από τους ιδιοκτήτες τους και τα διαμορφώνει και επιπλώνει κατάλληλα.

Ένα από τα πανέμορφα 1000+ διαμερίσματα της Blueground

Η εταιρεία διεθέτει διαμερίσματα στην Αθήνα, την Κων/πολη, το Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες. Μέχρι τώρα, εταιρείες όπως η Coca-Cola, Samsung, LG, ΕΛΠΕ, ΙΚΕΑ και πολλές ακόμα έχουν εμπιστευτεί την Blueground για να φιλοξενήσουν τα στελέχη τους στα επαγγελματικά τους ταξίδια.
Πρόσφατα μάλιστα η ελληνική Startup γιόρτασε το διαμέρισμα νούμερο 1000 στην συλλογή της και “σήκωσε” χρηματοδότηση $5.8 εκατομμυρίων από δύο VC Funds, το ελληνικό VentureFriends και το αμερικάνικο Endeavor Catalyst.
Η Blueground πρόσφατα έσπασε το γράφμα των 1000 ακινήτων

Εκτός από την διεθνή αναγνώριση που έχει λάβει από Forbes, Fortune, Inc., HuffingtonPost, την επέκτασή της σε παγκόσμιο επίπεδο με γραφεία και υπαλλήλους σε 4 χώρες, αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Ελλάδας αποτελεί το hub για τα τμήματα του Marketing, του Technology & του Finance, αλλά και πως η ομάδα που “ανοίγει” κάθε φορά μια καινούργια αγορά είναι από την Ελλάδα.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Blueground, να νοικιάσετε το διαμέρισμά σας, να αναζητήσετε διαμερίσματα αλλά και πολλές ευκαιρίες καριέρας στην Αθήνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας ΕΔΩ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.