10 δημοφιλείς εταιρείες που ίσως δεν γνωρίζατε ότι είναι ευρωπαϊκές

10 δημοφιλείς εταιρείες που ίσως δεν γνωρίζατε ότι είναι ευρωπαϊκές

european_companies

Nestle – Ελβετία

Η Nestlé, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο , έχει ελβετικές ρίζες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η μάρκα ξεκίνησε το 1867 όταν ο ιδρυτής της Henri Nestlé ανέπτυξε μια μορφή συμπυκνωμένου γάλακτος για βρέφη που δεν μπορούσαν να θηλάσουν. Η επιχείρηση ξεκίνησε πραγματικά όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά την πώληση σοκολατών το 1904. Τώρα τα παιδιά γνωρίζουν παντού τη Nestle για το σοκολατούχο γάλα της και για τα νόστιμα μπισκότα σοκολάτας.

Adidas – Γερμανία

Η ιδέα για την ευρέως επιτυχημένη μάρκα Adidas ξεκίνησε σε μία τουαλέτα στη Βαυαρία της Γερμανίας. Ο ιδρυτής Adi Dassler άνοιξε το πρώτο του κατάστημα σε μια μικρή πόλη στη Γερμανία το 1949. Ωστόσο η εταιρεία έγινε γνωστή όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1954 φορώντας προϊόντα της Adidas.

Michelin – Γαλλία

Η Michelin είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, αλλά όταν ξεκίνησε το 1832, ήταν απλά ένα εργοστάσιο στο Clermont Ferrand της Γαλλίας, το οποίο έφτιαχνε αγροτικά μηχανήματα και μπάλες από καουτσούκ. Το 1891, η εταιρεία έκανε αποσπώμενα ελαστικά από καουτσούκ για ποδήλατα. Μέχρι το 1895, η Michelin εισήγαγε και τα πρώτα ελαστικά αυτοκινήτου. Ο γνωστός Michelin Man εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1898 και ήταν αρχικά μια στοίβα ελαστικών σε σχήμα ανθρώπου, το σήμα που έχει η εταιρεία ακόμα και σήμερα.

Nokia – Φινλανδία

Η Nokia ξεκίνησε το 1865 ως μια ενιαία επιχείρηση χαρτοποιίας στη Φινλανδία. Η εταιρεία άρχισε σιγά-σιγά να προσθέτει περισσότερους τομείς στην παραγωγή της και τώρα καλύπτει από καλωδιακές και κινητές συσκευές τηλεφώνου μέχρι προϊόντα χαρτιού, μπότες από καουτσούκ και ελαστικά.

Spotify – Σουηδία

Το Spotify ιδρύθηκε ως startup το 2006 από τους Daniel Ek και Martin Lorentzson στη Στοκχόλμη. Τώρα, η υπηρεσία θεωρείται ως η πιο πολύτιμη μουσική εταιρεία στον κόσμο , σύμφωνα με το NPR.

Shell – Ολλανδία

Η Shell αναγνωρίζεται ως ένα από τα πολλά εμπορικά σήματα βενζινάδικων, αλλά έχει μια μοναδική ιστορία. Η εταιρεία αρχικά ξεκίνησε το 1833 ως οικογενειακό κατάστημα που πουλούσε ανατολίτικα θαλάσσια όστρακα για εσωτερική διακόσμηση. Καθώς η επιχείρηση μεγάλωνε, ο καταστηματάρχης, ο Marcus Samuel, άρχισε να εισάγει κοχύλια από την Ανατολή. Αυτή η επιχείρηση εισαγωγής-εξαγωγής έγινε η βάση της εταιρείας όταν αναπτύχθηκε η ζήτηση βενζίνης. Η Shell βρίσκεται πλέον σε περισσότερες από 70 χώρες.

Red Bull – Αυστρία

Η Red Bull αναπτύχθηκε στην Αυστρία τη δεκαετία του ’80. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, ο ιδρυτής Dietrich Mateschitz εμπνεύστηκε από τα ποτά της Άπω Ανατολής που είχαν όφελος για την υγεία και έτσι δημιουργήθηκε μια φόρμουλα για το ενεργειακό ποτό Red Bull. Τώρα, η Red Bull είναι διαθέσιμη σε 171 χώρες ενώ πάνω από 68 δισεκατομμύρια κουτιά έχουν καταναλωθεί.

H & M – Σουηδία

Το πρώτο κατάστημα H & M, είχε την ονομασία “Hennes” και άνοιξε το 1947 στην πόλη Västerås της Σουηδίας. Το 1968, η εταιρεία έγινε “H & M” όταν αγόρασε το μαγαζί ενός λιανοπωλητή εξοπλισμού κυνηγιού και ψαρέματος, που ονομαζόταν Mauritz Widforss, στη Στοκχόλμη . Στη δεκαετία του 1980 και του 1990 η H & M επεκτάθηκε στην Ευρώπη και τη δεκαετία του 2000 στις ΗΠΑ.

Puma – Γερμανία

Ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών ειδών στον κόσμο ιδρύθηκε αρχικά από δύο αδέλφια στην πόλη Herzogenaurach της Γερμανίας, η οποία σήμερα είναι γνωστή ως η παγκόσμια πρωτεύουσα των αθλητικών υποδημάτων. Οι αδελφοί ξεκίνησαν την παραγωγή τους στο σπίτι των γονέων τους το 1924 πριν την μεταφέρουν σε ένα πραγματικό εργοστάσιο τρία χρόνια αργότερα.

LEGO – Δανία

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της, η LEGO Group είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1932 και η έδρα της παραμένει στη Δανία. Τα περίφημα τουβλάκια LEGO που γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησαν το 1958.
Πηγή: Business Insider

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.