Το περίφημο άρθρο των New York Times που έχει στιγματίσει την πολιτική σκηνή

Το περίφημο άρθρο των New York Times που έχει στιγματίσει την πολιτική σκηνή

image-1

Η προεδρική θητεία του Donald Trump έχει στιγματιστεί από πολλά σκάνδαλα, είτε αυτά αφορούν την προσωπική του ζωή,είτε τις οικονομικές, πολιτικές, και κοινωνικές αποφάσεις που έχει πάρει τα τελευταία 2 χρόνια. Εκεί όμως που νομίζουμε ότι δεν μπορεί η κατάταση να χειροτερέψει, κάτι έρχεται πάντα να μας διαψεύσει.

Πριν μια εβδομάδα, οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο γνωστό ως “Anonymous Op Ed.” διότι δεν γνωρίζουμε το όνομα του αρθρογράφου. Το μόνο που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως ο αρθρογράφος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης του Trump. Το άρθρο αυτό αναφέρει εν ολίγοις ότι πολλά από τα στελέχη του 45ου πρόεδρου των ΗΠΑ προσπαθούν μυστικά να αποτρέπουν/καταστρέφουν τα όποια σχέδια και μέτρα που ο θέλει ο πρόεδρος να εφρμόσει. Ο αρθρογράφος συνεχίζει λέγοντας πως ο λόγος για τον όποιο συμβαίνει αυτό είναι η αμοιβότητα του προέδρου. “Όποιος συνεργάζεται μαζί του ξέρει ότι δεν είναι αγκυροβολημένος σε καμία ξεκάθαρη πρώτη αρχή που καθοδηγεί τη λήψη αποφάσεων. Παρόλο που εξελέγη ως Ρεπουμπλικανός, ο πρόεδρος δείχνει λίγη συνάφεια με τα ιδανικά που υποστηρίζονται από τους συντηρητικούς: το ελεύθερο μυαλό, τις ελεύθερες αγορές και τους ελεύθερους ανθρώπους. Στην καλύτερη, έχει αναφερθεί σε αυτές σε έτοιμες ομιλίες που του έχουμε φτιάξει. Στην χειρότερη, δεν διστάζει να διαφωνίσει με αυτές όποτε του δίνετε η ευκαιρία.” 
Στην συνέχεια, το στέλεχος αναφέρεται στις σχέσεις μεταξύ Trump και Ρωσίας:”Ωστόσο, η υπόλοιπη διοίκηση λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, όπου χώρες όπως η Ρωσία έχουν κατηγορηθεί για ανάμιξη στην πολιτική σκηνή και έχουν κλιθεί να τιμωρηθούν αναλόγως και όπου σύμμαχοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζονται ως φίλοι και όχι ως αντίπαλοι. Ο πρόεδρος ήταν ο μόνος που αντιμετώπιζε τους συμμάχους και τους εχθρούς με εντελώς διαφορετικό τρόπο.  Σχετικά με τη Ρωσία, ο πρόεδρος ήταν απρόθυμος να απελάσει πολλούς από τους κατασκόπους του Putin ως τιμωρία για τη δηλητηρίαση ενός πρώην ρώσου κατάσκοπου στη Βρετανία. Διαμαρτυρήθηκε εβδομάδες για τα ανώτερα στελέχη που τον άφησαν να μπει σε περαιτέρω αντιπαράθεση με τη Ρωσία και εξέφρασε την απογοήτευσή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα για την κακοήθη συμπεριφορά της. Όμως η ομάδα εθνικής ασφαλείας του γνώριζε καλύτερα – έπρεπε να αναληφθούν τέτοιες ενέργειες, ώστε η Μόσχα να λογοδοτήσει. Αυτά, δεν είναι σημάδια ασταθούς πολιτικής, αλλά σταθερής. Ο νοών νωείτο.”
Τέλος, το στέλεχος κλείνει κάνοντας αναφορά στην περίπτωση να γίνει πρόταση μομφής του προέδρου:” Βλέποντας την συμπεριφορά αλλά και τις ενέργειες του προέδρου, έχουμε σκεφτεί πολύ σοβαρά να υποκινήσουμε ένα σχέδιο που να αποσκοπεί στην αλλαγή προεδρίας, παρόλο αυτά ένα τέτοιο σενάριο προυποθέτει πολλά να συμβούν ακόμα για να επιτευχθεί. Όμως, μπορεί τώρα να είμαστε μια ομάδα σύμβουλων/πολιτικών που έχει εναντιωθεί στον πρόεδρό μας, αλλά σε λίγο καιρό, θα είναι όλο το έθνος.”
Το άρθρο αυτό έχει προφανώς ταράξει την πολιτική σκηνή, με τον Donald Trump να προσπαθεί να ανακαλύψει το όνομα του αρθρογράφου για να επιβληθούν οι απαραίτητες κυρώσεις. Κατά την γνώμη μου όμως, το όνομα του στέλεχους αυτού δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Trump. Έχοντας ήδη απολύσει αριθμό ρεκόρ στελεχών κατά την διάρκεια της θητείας του, ο Trump δεν θα διστάσει να κάνει το ίδιο και στην περίπτωση που ανακαλύψει το όνομα του αρθρογράφου. Το μείζων ζήτημα που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι η πιθανότητα τόσο το κόμμα των ρεπουμπλικανών, όσο και οι όποιοι υποστηρικτές του να του εναντιωθούν και να προχωρήσει η πρόταση μομφής στο Κονγκρέσο.
Πηγή: New York Times

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας