5 Ευρωπαϊκές Startups που πρόσφατα έγιναν Unicorn

5 Ευρωπαϊκές Startups που πρόσφατα έγιναν Unicorn

European-Unicorns

Το να σπάσει μία Startup το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου σε αξία είναι ένα επίτευγμα που ελάχιστες θα γνωρίσουν, αν και τα τελευταία χρόνια αναφύονται όλο και περισσότερες.
Από αυτές, λοιπόν, τις λίγες και τυχερές που το καταφέρνουν η πλειοψηφία είναι Startups από την Αμερική – ειδικά από την Silicon Valley – και την Ασία. Είναι και η Ευρώπη όμως ένα δυνατό χαρτί στην νεοφυή επιχειρηματικότητα και καινοτομία, αποδεικνύοντας πως οι εταιρείες της μπορούν να συναγωνιστούν αυτές άλλων χωρών-υπερδυνάμεων.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις Unicorn Startups μπορείτε να διαβάσετε το αντίστοιχο άρθρο του Business Review ΕΔΩ.

  • Celonis: Η Γερμανική Startup ανάλυσης δεδομένων ιδρύθηκε το 2011 με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες της εταιρείας τους, με κάτι που λέγεται “Process Mining Software”. Έχει βοηθήσει τις Siemens, Uber, UBS, Bayer, ExxonMobil κ.α. να εντοπίσουν ψεγάδια στα πληροφοριακά συστήματά τους.

 

  • Taxify: Η Εστονική εταιρεία είναι ο ευρωπαϊκός ανταγωνιστής της Uber, με 10 εκ. επιβάτες σε 25 χώρες (Ευρώπη και Αφρική) μέσα σε 5 χρόνια.

 

  •  Telegram: Άλλο ένα συνηθισμένο messaging app; Περίπου. Την ίδρυσε το 2013 ο Ρώσος επιχειρηματίας Pavel Durov και έγινε ταχύτατα δημοφιλής λόγω της απίστευτης ασφάλειάς της. Λόγω του “άσπαστου” κώδικα της εφαρμογής, χωρίς να αφήνει ίχνη στα σερβερς της εταιρείας και των αυτοκαταστρεφούμενων μηνυμάτων, έχει 200 εκ. μηνιαίους χρήστες και σήκωσε $1.7 δισ. το 2018 από ένα ICO (Initial Coin Offering / αύξηση κεφαλαίου με κρυπτονομίσματα).

 

  • OutSystems: Η Πορτογαλική startup προσφέρει την δυνατότητα σε εταιρείες να αναπτύξουν κώδικα πιο εύκολα και γρήγορα. Ιδρύθηκε το 2001 και μέσω αυτής μπορούν εταιρείες (Toyota, Deloitte, Logitech κ.α) να αναπτύξουν εφαρμογές στο μισό χρόνο απ’ότι συνήθως, σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

 

  • Revolut: Ιδρύθηκε το 2015. Η Βρετανική εταιρεία λειτουργεί ακριβώς σαν μια ηλεκτρονική τράπεζα, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Διαθέτει παγκόσμια συναλλαγή χρημάτων και αγορές χωρίς προμήθεια. Πρόσφατα άρχισε να προσφέρει την δυνατότητα αγοράς και ανταλλαγής Bitcoin. Ύστερα από μόλις 3 χρόνια, $336 εκ. σε επενδύσεις και 2 εκ. πελάτες απειλεί σοβαρά το κλασσικό σύστημα τραπεζικής.

 
Πηγή: eu-startups.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.