Η Ε.Ε απειλεί τους τεχνολογικούς γίγαντες για τα εξτρεμιστικά post

Η Ε.Ε απειλεί τους τεχνολογικούς γίγαντες για τα εξτρεμιστικά post

twitter-logo

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Ένωση “στριμώχνει” μια μεγάλη Αμερικανική εταιρεία. Μετά τα γιγαντώδη φορολογικά πρόστιμα σε Apple και Google, η Ε.Ε στρέφεται στο θέμα του εξτρεμιστικού περιεχομένου (θρυσκευτικού, πολιτικού, φυλετικού κ.τ.λ) που ανεβαίνει στα social media και προειδοποιεί:
“Αφαιρέστε τα εξτρεμιστικά post μέσα σε 1 ώρα, αλλιώς πληρώστε πρόστιμο”.
Αυτή είναι η διωρία που έδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε Facebook, Twitter και Google. Σύμφωνα με τον ίδιο,  η 1 ώρα είναι αρκετή για να δούν κάποιο post αρκετοί άνθρωποι και να γίνει το κακό.
Τον Μάρτιο οι τεχνολογικοί γίγαντες είχαν 3 μήνες για να αποδείξουν πως κάνουν αρκετή δουλειά για την αντιμετώπιση προσβλητικού περιεχομένου, αλλά η Ε.Ε λέει πως έδειξαν πολύ λίγα πράγματα.
Η πρόταση αυτή της κομισσιόν θα χρειαστεί την ψήφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών της Ε.Ε. Αν ψηφιστεί, αυτό σημαίνει πως εάν κάποια εταιρεία δεν αφαιρέσει κάποιο εξτρεμιστικό post μέσα σε 1 ώρα, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο μέχρι και 4% των εσόδων της.
Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Η πρόταση αυτή γίνεται από πραγματικό ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κοινωνικά θέματα ή είναι ακόμη μια ευκαιρία να βάλει πολλά λεφτά στην τσέπη της απο Αμερικάνικους τεχνολογικούς γίγαντες;
 
Πηγή: independent.co.uk
 
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.