Επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση του αεροδρομίου “Μακεδονία”

Επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση του αεροδρομίου “Μακεδονία”

MAKKKKK

Τη θεμελίωση του νέου αεροδρομίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα η Fraport Greece σε τελετή όπου το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών φορέων και ενώσεων από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του αεροδρομίου “Μακεδονία”, που θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, περιλαμβάνει :
– την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, συνολικής έκτασης άνω των 34.033 τ.μ.
– την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού 24.000 τ.μ.
– την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και
– την αναβάθμιση της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μετά από την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Έτσι, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47%, ενώ διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροι, με τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%.
 
Πηγή: capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας