Jeff Bezos: Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι “μια χαρά” (video)

Jeff Bezos: Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι “μια χαρά” (video)

20180823142529-GettyImages-520716320

Όλοι γνωρίζουν πλέον πως εδώ και μερικούς μήνες ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, εκθρόνισε τον Bill Gates από την πρώτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.
Σε συνέντευξή του στον David Rubenstein σε πάνελ του Economic Club, o Jeff Bezos μίλησε μεταξύ των άλλων για το γεγονός πως είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, την Amazon και για την σχέση του με τον Bill Gates.
Όταν ερωτήθην εάν ο τίτλος που κατέχει είναι κάτι που ήθελε, δήλωσε: “Σίγουρα δεν είναι κάτι που κυνήγησα, και με τον τίτλο του 2ου πλουσιότερου ανθρώπου πάλι μια χαρά ήμουν… αλλά προτιμώ τίτλους όπως ιδρυτής, επιχειρηματίας ή πατέρας
Σχετικά με τον Bill Gates, ο D. Rubenstein τον ρώτησε ποιές είναι οι ποθανότητες οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου να είναι όχι απλά από την ίδια χώρα ή πολιτεία, αλλά την ίδια γειτονιά.
Ο ίδιος απάντησε πως μιλούσε με τον Bill Gates πριν λίγο καιρό και έκαναν πλάκα για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου. Ο Jeff Bezos είπε τότε “Παρακαλώ” και ο Bill Gates απάντησε “Ευχαριστώ”, υπονοώντας πως τον έβγαλε από μια δύσκολη θέση.
Συμπλήρωσε πως στο προάστιο του Σιατλ που μένουν και οι δύο δεν έχει κάτι “μαγικό μέσα στο νερό”. Όταν ίδρυσε την Amazon επέλεξε το Σιατλ επειδή ήταν εκεί και η Microsoft και αποτελούσε πόλο έλξης ταλαντούχων υπαλλήλων.
Για την Amazon είπε: “Είναι μια εταιρεία με αξία $1 τρισ. και εγώ κατέχω το 16%… αυτό σημαίνει πως περίπου $840 δισ. έχουν δωθεί σε άλλους ανθρώπους”
Μια φράση που ο Jeff Bezos λέει στους υπαλλήλους του και μπορούμε να κρατήσουμε είναι η εξής:
“Όταν η μετοχή έχει ανέβει 30% σε έναν μήνα, τότε μην νιώθετε και 30% πιο έξυπνοι… γιατί όταν πέσει 30% δεν θα είναι ωραίο να νιώθετε 30% πιο χαζοί”
 
https://www.youtube.com/watch?v=D6STUfQ3-Ds

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.