Οι τεχνολογίες που θα αντικαταστήσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων

Οι τεχνολογίες που θα αντικαταστήσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων

Virtual-Car-Keys
Τι θα εφαρμοστεί στο προσεχές μέλλον

Τεχνολογίες που ήδη εφαρμόζονται ευρέως στα κινητά μας τηλέφωνα σύντομα θα ενσωματωθούν και στα αυτοκίνητα προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκαιρίες εξατομίκευσης.
Τα keyless συστήματα αποτελούν μια λύση που έχει υιοθετηθεί από την πλειονότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Παρουσιάζει ωστόσο αρκετά κενά ασφάλειας, καθώς υπάρχουν συσκευές που μπορούν πολύ εύκολα να παραβιάσουν τα σύγχρονα οχήματα.
Ήδη οι κατασκευαστές συνεργάζονται με εταιρείες τεχνολογίας πάνω σε συστήματα που ήδη υπάρχουν και χρησιμοποιούνται στα «έξυπνα» τηλέφωνα με στόχο μέσα στα επόμενα χρόνια να τα ενσωματώσουν και στα οχήματα.
Τεχνολογίες όπως η ανάγνωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η αναγνώριση προσώπου και ο έλεγχος αμφιβληστροειδούς θα εφαρμοστούν στο προσεχές μέλλον στα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η εταιρεία τεχνολογίας Synaptics ήδη δουλεύει πάνω σε ένα προηγμένο σύστημα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που θα επιτρέπει στον οδηγό να ξεκλειδώνει το όχημά του και να το θέτει σε λειτουργία.
«Δεν θα βασίζεσαι πια σε ένα key fob. Θα είναι key fob και δαχτυλικό αποτύπωμα μαζί. Θα καλύψουμε την αφή, την όραση, την ακοή και τη φωνή. Θα καλύψουμε όλες τις αισθήσεις πλην της γεύσης και της οσμής», ανέφερε χαρακτηριστικά στην Detroit Free Press ο αντιπρόεδρος της Synaptics, Γκόντφρι Τσενγκ.
Ο αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν θα προσφέρει μόνο ασφάλεια, αλλά και τη δυνατότητα εξατομίκευσης, σύμφωνα με την εταιρεία. Για παράδειγμα, οι γονείς θα μπορούν να ρυθμίζουν ορισμένες παραμέτρους του οχήματος, όπως για παράδειγμα την ιπποδύναμη και τη μέγιστη ταχύτητα όταν στο τιμόνι θα βρίσκεται το παιδί τους.
Πέραν αυτού ο οδηγός θα μπορεί να ρυθμίζει διάφορες άλλες ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα τη θέση οδήγησης, τη μουσική, τη θερμοκρασία και τον φωτισμό καμπίνας κ.α.
 


Πηγή : newsbeast.gr


 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.

Ίσως σας ενδιαφέρει