Δεν είναι τυχαίο πως το 95% του πλούτου βρίσκεται στα χέρια του 5% των ανθρώπων.
Αυτό το 5% ξέρει να κάνει κάτι διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Το παιχνίδι έχει αλλάξει και δεν μπορούμε να κερδίσουμε στο νέο παιχνίδι παίζοντας ακόμα με τους παλιούς κανόνες. Αν κάνεις αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι, θα καταλήξεις να έχεις ό,τι κι αυτοί. Δεν χρειάζεσαι χρήματα για να δημιουργήσεις χρήματα! Παρακάτω θα μάθεις τους 5 SUPER κανόνες σύμφωνα με τον συγγραφέα Κων/νο Ποδοτά για να δημιουργήσεις πλούτο λίγο πιο εύκολα από ότι νομίζεις..
1 .ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ : Πλούσιοι δεν θα γίνουμε με αυτά που βγάζουμε, αλλά με αυτά που κρατάμε και δουλεύουν για εμάς!
2. ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ : Πληρώνουμε πρώτα τον εαυτό μας. Μην περιμένεις να αποταμιεύσεις από αυτά που θα σου μείνουν στο τέλος του μήνα – ξέρουμε ότι σχεδόν ποτέ δεν περισσεύει τίποτα, έχουν ένα μαγικό τρόπο να εξαφανίζονται. Έτσι, προτού κάνουμε οτιδήποτε άλλο, αμέσως μόλις πάρουμε λεφτά στα χέρια μας, κάνουμε ότι λέει ο επόμενος κανόνας.
3. ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ : Κρατάμε το 1/10 του εισοδήματός μας να δουλεύει για εμάς.
Αυτές οι αποταμιεύσεις μας δεν είναι για ξόδεμα, είναι για να μας κάνουν πλούσιους. Αυτό το ποσό και τα κέρδη του δουλεύουν για εμάς, δημιουργώντας το κεφάλαιο που θα μας ζήσει. Δεν τα τρώμε. Για παράδειγμα, αν θέλουμε ένα πολυτελές αυτοκίνητο, θα μας το αγοράσει το κεφάλαιο μας από τα κέρδη του (και τότε θα είναι και η κατάλληλη στιγμή να το αποκτήσουμε). Σκοπός είναι, αντί να δουλεύουμε για πάντα εμείς για το χρήμα, να βάζουμε το χρήμα να δουλεύει για εμάς! Ο πρώτος βασικός στόχος είναι να γίνουμε οικονομικά ελεύθεροι, δηλαδή να μπορούμε για την υπόλοιπη ζωή μας να ζούμε από τα κέρδη των κεφαλαίων μας και να εκμεταλλευόμαστε όπως θέλουμε το χρόνο μας και τη ζωή μας. Επιπροσθέτως του 10%, μπορείς από κάθε νέα αύξηση των εσόδων να αποταμιεύεις το 50% αυτής. Πλήρωσε λοιπόν πρώτα τον εαυτό σου. Και ποτέ μην αγγίξεις ξανά αυτά τα χρήματα. Δεν είναι για ξόδεμα – ούτε για έκτακτα έξοδα. Είναι τα χρήματα που θα σε κάνουν πλούσιο, που θα ”γεννάνε” συνέχεια και θα σε ζουν από τα κέρδη τους.
Πρέπει να κρατάς στο μυαλό σου το στόχο σου, τον τελικό σκοπό – είναι το κίνητρο που θα σε οδηγεί στην αποταμίευση.Τζον Ντ.Ροκφέλερ
4. ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ : Τοποθετούμε έξυπνα κάθε ευρώ, αναζητώντας πάντα και συνεχώς τον καλύτερο, τον πιο επικερδή και σίγουρο τρόπο.
Αυτό σημαίνει πως δεν θα τα τοποθετούμε στην πρώτη περίπτωση που θα τύχει. Η συνεχής αναζήτηση μας για μεγαλύτερα κέρδη μας προσφέρει κάτι πιο πολύτιμο από τα ίδια τα κέρδη: τη γνώση και τις δεξιότητες των προσωπικών οικονομικών, που στο μέλλον θα αποφέρουν ακόμα περισσότερα κέρδη, και ακόμα μεγαλύτερο πλούτο.
Να θυμάσαι πως το χρήμα πάει εκεί όπου ξέρουν να το φροντίζουν και να το πολλαπλασιάζουν, ενώ ξεγλιστράει και ξεφεύγει σαν την άμμο από τα χέρια αυτών που δε γνωρίζουν τις αρχές του πλούτου. Ο σκοπός του κεφαλαίου είναι να αυξάνεται. Με ποιον τρόπο ; Η απάντηση βρίσκεται στον πέμπτο κανόνα, που δίνει ουσία σε όλη την πορεία μας προς τον πλούτο.
5. ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΕΜΠΤΟΣ : Δημιουργούμε πηγές εισοδήματος.
Πηγή εισοδήματος είναι ότι μας βάζει λεφτά στην τσέπη σε συνεχή βάση. Τόσο απλά. Αυτά θέλουμε να αγοράζουμε ή να δημιουργούμε. Ο στόχος του χτισίματος περιουσίας είναι να μας προσφέρει εισόδημα. Συνεχές και αρκετό, ίσως χωρίς την ανάγκη να εργαζόμαστε, να μπορούμε να έχουμε την αφθονία στην ζωή μας, και να είμαστε αρκετά νέοι για να το χαρούμε παραπάνω. Να είμαστε ελεύθεροι. Πως σου φαίνεται αυτή η ιδέα ;
Όχι, το αυτοκίνητό μου και το σπίτι όπου μένω δεν είναι πηγή εισοδήματος, δεν είναι επένδυση, δεν μου βάζουν λεφτά στην τσέπη. Πηγή εισοδήματος είναι το επαγγελματικό ακίνητο που σου δίνει ενοίκιο, ο προθεσμιακός λογαριασμός σου, οι επενδύσεις, η επιχείρηση που έφτιαξες και δουλεύει με υπαλλήλους, τα πνευματικά δικαιώματα που εκμεταλλεύεσαι, για να αναφέρω κάποια παραδείγματα.
Πάντα να θυμάσαι : όσο έχεις μοναδική πηγή εισοδήματος τον εαυτό σου, δεν θα είσαι πραγματικά ελεύθερος και μια ζωή θα τρέχεις εσύ πίσω από τις ανάγκες και τα έξοδά σου.
Τα απλά χρήματα δεν έκαναν κανέναν πλούσιο, μόνο την ψευδαίσθηση του πλούτου έδωσαν, και αυτό για πεπερασμένο χρονικό διάστημα.
Όπως ο Ροκφέλερ είχε θέσει εύστοχα, η εργασία είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση σε ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Και εδώ θα σου συμπλήρωνε πως όποιος δουλεύει πολύ δεν έχει χρόνο για να γίνει πλούσιος! Να θυμάσαι πως στοιχείο εισοδήματος είναι αυτό που φέρνει συνεχώς λεφτά στην τσέπη σου ενώ κοιμάσαι ή διασκεδάζεις στον ελεύθερο χρόνο σου!