Έτσι διαχειρίζονται το άγχος οι μεγαλύτεροι CEOs του κόσμου

Έτσι διαχειρίζονται το άγχος οι μεγαλύτεροι CEOs του κόσμου

work-2005640_1280-e1492785284361

Πώς καταφέρνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρηματικών κολοσσών να μην κλατάρουν από το άγχος; Μιλάμε για εκατοντάδες εργατοώρες μέσα στην εβδομάδα κι ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά για να μην τρελαθούν εντελώς. Μία έρευνα του Harvard Business Review δείχνει να έχει την απάντηση σε αυτό -δυστυχώς, ο καναπές και το binge watching δεν είναι η λύση.
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι επιτυχημένοι CEOs βρίσκουν ένα χόμπι γεμάτο ενέργεια που διώχνει το τοξικό στρες μακριά. Για παράδειγμα ο διευθύνων σύμβουλος της Unilever στην Ολλανδία, Paul Polman, φροντίζει να τρέχει σε αρκετούς μαραθώνιους τον χρόνο. Αντίστοιχα ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, κυκλοφορεί στον ελεύθερό του χρόνο με το όνομα DJ D-Sol και φτιάχνει ατμόσφαιρα σκρατσάροντας δίσκους στα decks.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το Harvard Business Review, οι επιτυχημένοι διευθύνοντες σύμβουλοι τα καταφέρνουν καλά γιατί γεμίζουν τη ζωή τους με ενέργεια αντί απλώς να κάθονται σε έναν καναπέ. Μάλιστα προέκυψαν και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία με βάση την έρευνα: το να πιλοτάρει αεροπλάνα ο CEO στον ελεύθερό του χρόνο είναι κάτι που θα αποδειχθεί χρήσιμο στην απόδοση της εταιρείας, ενώ το υπερβολικό γκολφ σίγουρα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο.
Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό το χόμπι; Διότι φαίνεται πως οι κορυφαίοι CEOs, εκείνοι που έχουν στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της εργασιακή πυραμίδας, αναζητούν επίμονα κάτι που (α) θα τους αρέσει και (β) θα διώχνει το άγχος μακριά. Κάτι, δηλαδή, που θα παίρνει το μυαλό τους μακριά από τα ατέλειωτα meeting και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν. Τέλος, τους βοηθά να μένουν γειωμένοι και να μην ξεφεύγουν σε υπερβολικές σκέψεις ενώ παράλληλα, καθώς το μυαλό τους αδειάζει, έχουν τη δυνατότητα να δουν τα πράγματα κι από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
 
Πηγή: esquire.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει