Αυτές οι γυναίκες είναι το μέλλον της καινοτομίας

Αυτές οι γυναίκες είναι το μέλλον της καινοτομίας

woman_sergeynivens_shutterstock

Της Alexandra Wilson
Παρότι οι γυναίκες στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της μηχανικής έχουν διπλασιαστεί σε αριθμό τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο το 28% των εργαζομένων σε αυτά τα επαγγέλματα. Ωστόσο το ποσοστό αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποθαρρυντικό. Οι γυναίκες αυτές αποτελούν απόδειξη ότι το μέλλον της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών τους ανήκει. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες από τις πιο σημαντικές καινοτομίες σε κάθε πεδίο, από την διαστημική μέχρι την πληροφορική, από γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τις 30 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή κάτω των 30 ετών (Forbes 30 Under 30).

Elizabeth Asai
Συνιδρύτρια της 3Derm Systems, 27 ετών

Η απόφοιτος του Yale συγκέντρωσε 3,9 εκατ. δολ. για την εφεύρεσή της: Ένα σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης για τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με το οποίο μπορούν να τραβούν εικόνες υψηλής διαγνωστικής ποιότητας και να τις στέλνουν σε δερματολόγους για γνωμάτευση, χωρίς να χρειάζεται ραντεβού.

Lea Von Bidder
Συνιδρύτρια της Ava Science, 28 ετών 

Οι επενδυτές έβαλαν 42 εκατ. δολ. στο βραχιόλι παρακολούθησης γονιμότητας που δημιούργησε η Ελβετίδα Lea Von Bidder, το οποίο ενημερώνει τις γυναίκες πότε είναι πιο πιθανό να συλλάβουν. Τα δεδομένα που έχει συλλέξει το βραχιόλι έδειξαν ότι η συγκεκριμένη εφεύρεση κατέστησε “εφικτές” περίπου 10.000 εγκυμοσύνες από τότε που έκανε το ντεμπούτο του.

Rachel Benyola
Ιδρύτρια της AnneeLondon, 30 ετών 

Η συγκεκριμένα σχεδιάστρια με έδρα της την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έφτιαξε ένα πτυσσόμενο κράνος ποδηλάτου το οποίο είναι εμπνευσμένο από την τέχνη του οριγκάμι, αλλά είναι αρκετά ανθεκτικό και επίσης μεταφέρεται και αποθηκεύεται εύκολα. Εν αναμονή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας έχει λάβει ήδη 3.500 προπαραγγελίες με κόστος ανά κράνος τα 190 δολάρια.

Cathy Tie
Συνιδρύτρια της Ranomics, 22 ετών

H συγκεκριμένη υπότροφος του ιδρύματος του επιχειρηματίας Peter Thiel, συγκέντρωσε 1,3 εκατ. δολάρια για να δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με σπάνιες γενετικές παραλλαγές και τους σχετικούς κινδύνους ασθενείας. Είναι επίσης εταίρος στο venture capital Cervin Ventures.

Amber Yang
Ιδρύτρια της Seer Tracking, ετών 19

Το πρόγραμμα που έχει αναπτύξει η συγκεκριμένη φοιτήτρια του Stanford, εντοπίζει διαστημικά σκουπίδια προβλέποντας πότε θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους δορυφόρους και τα διαστημόπλοια. Με ευστοχία 98%, το λογισμικό που ανέπτυξε θεωρείται πιο ακριβές και από τα μοντέλα της NASA.

Annie Cheung
Συνιδρύτρια της Noon Home, ετών 28

Η εφαρμογή έξυπνου φωτισμού που έχει αναπτύξει ρυθμίζει τους διακόπτες και τους ροοστάτες με βάση την ώρα της ημέρας αλλά και τις προτιμήσεις του χρήστη. Η Cheung έχει αντλήσει 58 εκατ. Δολάρια.

Iba Masood
Συνιδρύτρια της Tara A.I., ετών 28 

Ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης “παντρεύει” freelance προγραμματιστές με προγραμματιστικά πρότζεκτ. Η Masood έχει αντλήσει 3 εκατ. δολ. Ενώ στους πελάτες της συγκαταλέγονται εταιρείες όπως η Ford, η Cisco και η Orange Telecom.
Πηγή: Capital.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει