«Λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ λόγω ναρκωτικών και ανομίας

«Λουκέτο» στην ΑΣΟΕΕ λόγω ναρκωτικών και ανομίας

asoee

Κλείνει αύριο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το τεράστιο πρόβλημα της παρουσίας τοξικομανών στο Ίδρυμα. Η Σύγκλητος του Ιδρύματος θα παραμείνει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει ξανα για να λάβει αποφάσεις.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε απο το Ίδρυμα:
«Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι:
Οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, οι οποίες (α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο ‘Ίδρυμα, (β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα, εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες.
Η Σύγκλητος με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο».
Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους πέριξ του ΟΠΑ είναι τραγικές. Τοξικοεξαρτημένα άτομα και έμποροι ναρκωτικών δρουν ανεξέλεγκτα ακόμη και με το φως το ήλιου, χωρίς την παρέμβαση της Αστυνομίας και με τις πανεπιστημιακές αρχές να ζητούν την απομάκρυνσή τους αλλά να μη βρίσκουν ανταπόκριση.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας