Δημοπρατήθηκε ο πρώτος πίνακας με «ζωγράφο» τεχνητή νοημοσύνη (pic)

Δημοπρατήθηκε ο πρώτος πίνακας με «ζωγράφο» τεχνητή νοημοσύνη (pic)

texniti-noimosini1

Την πώληση του πορτρέτου του Edmond Belamy επιβεβαίωσε ο οίκος Christie’s.
Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s πούλησε τον πρώτο ζωγραφικό πίνακα εξ’ ολοκλήρου δημιουργημένο από ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.
Συγκεκριμένα, ονομάζεται «Πορτραίτο του Edmond Belamy» – πρόκειται για φανταστικό πρόσωπο- και πωλήθηκε έναντι 380 χιλ. ευρώ (432.500 δολ.). Η συγκεκριμένη πώληση είναι ασυνήθιστη όχι μόνο επειδή αποτελεί την πρώτη του είδους για το 252 ετών οίκο δημοπρασιών, αλλά κι επειδή η τιμή που αναμενόταν να φτάσει τοποθετούνταν μεταξύ των 6.100 και 8.800 ευρώ (7.000 -10.000 δολ.).

Το έργο τέχνης δημιουργήθηκε από την ομάδα Obvius, που αποτελείται από τρεις 25χρονους Γάλλους φοιτητές. Για να δημιουργήσουν την εικόνα, χρησιμοποίησαν έναν τύπο αλγορίθμου μηχανικής μάθησης.
Ο υπολογιστής εκπαιδεύτηκε με ένα σύνολο ιστορικών πορτρέτων και στη συνέχεια προσπάθησε να δημιουργήσει ένα δικό του. Η ομάδα Obvius τύπωσε το πορτρέτο, του έβαλε κορνίζα και το υπέγραψε, χρησιμοποιώντας ένα τμήμα του ειδικού αλγορίθμου.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κοινότητα Τεχνητής Νοημοσύνης, ειδικά σε όσους έχουν πρωτοπορήσει στη χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Ίαν Γκουντφέλοου, δημιουργού του αλγορίθμου GAN. Είναι μια συναρπαστική στιγμή και η ελπίδα μας είναι ότι η δημοσιότητα αυτής της πώλησης θα φέρει στην επιφάνεια το καταπληκτικό έργο που έχουν προκαλέσει οι προκάτοχοί μας και οι συνεργάτες μας. Είμαστε ευγνώμονες στον οίκο δημοπρασιών Christie’s που άνοιξε το διάλογο στην κοινότητα της τέχνης και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την παγκόσμια συζήτηση αναφορικά με τον αντίκτυπο αυτής της νέας τεχνολογίας στην παραγωγή τέχνης»
Πηγή: Insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας