Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ

1_faes7yGItlt4BhuflMyt9A

Οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη κέρδισαν περισσότερα χρήματα το 2017 σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά στην καταγεγραμμένη ιστορία. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στη Γη αύξησαν τον πλούτο τους σε 8,9 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής τράπεζας UBS.
Η αύξηση του πλούτου υπολογίζεται σε 20%. Οι περιουσίες των σημερινών υπερ-πλούσιων αυξήθηκαν με πολύ υψηλότερο ρυθμό από ό, τι στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν οικογένειες όπως οι Ρότσιλντ και Ροκφέλερ κατείχαν τον τεράστιο πλούτο.
«Τα τελευταία 30 χρόνια έχει δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ποσότητα πλούτου από την Χρυσή Εποχή», ανέφερε η έκθεση του 2018.
Οι 2.158 δισεκατομμυριούχοι του κόσμου αύξησαν τον πλούτο τους κατά 1.4 δις δολάρια πέρυσι, περισσότερο από το ΑΕΠ της Ισπανίας ή της Αυστραλίας, καθώς οι αναπτυσσόμενες χρηματιστηριακές αγορές βοήθησαν τους ήδη πολύ πλούσιους να επιτύχουν τη μεγαλύτερη απόλυτη ανάπτυξη που είχαν ποτέ,
Περισσότεροι από 40 από τους 179 νέους δισεκατομμυριούχους που εμφανίστηκαν πέρυσι κληρονόμησαν τον πλούτο τους, και δεδομένου του αριθμού των δισεκατομμυριούχων πάνω από 70 ετών, οι συντάκτες της έκθεσης αναμένουν να παραχωρηθούν επιπλέον 3,4 δισ. δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια.
«Έχει αρχίσει μια σημαντική μετάβαση πλούτου», ανέφερε η έκθεση. «Τα τελευταία πέντε χρόνια, το ποσό που πέρασε από τους δισεκατομμυριούχους που πέθαναν στους δικαιούχους, αυξήθηκε κατά μέσο όρο στο 17% ετησίως, φθάνοντας τα 117 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017. Μόνο εκείνο το έτος, 44 κληρονόμοι κληρονόμησαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια έκαστος».
«Ο υπολογισμός είναι απλός. Υπάρχουν 701 δισεκατομμυριούχοι ηλικίας άνω των 70 ετών, των οποίων ο πλούτος θα μεταβεί σε κληρονόμους και φιλανθρωπικούς σκοπούς τα επόμενα 20 χρόνια, δεδομένης της στατιστικής πιθανότητας του μέσου όρου προσδόκιμου ζωής», αναφέρει η έκθεση.
Η UBS είπε ότι η θεωρία πως η πρώτη γενιά δημιουργεί τον πλούτο, η δεύτερη γενιά τον διατηρεί και η τρίτη τον σπαταλά, δεν ισχύει πλέον. Ορισμένες οικογένειες έχουν κρατήσει τεράστιες περιουσίες για πέντε ή έξι γενιές, και ορισμένοι κληρονόμοι έχουν αυξήσει ακόμη και το συνολικό πλούτο.
Ωστόσο ο τεράστιος πλούτος που κατέχουν ηλικιωμένοι δισεκατομμυριούχοι ενδέχεται να μην περάσει ακέραιος στα παιδιά τους, επειδή πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου έχουν δεσμευθεί να δώσουν τουλάχιστον τον μισό για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Περισσότεροι από 180 άνθρωποι έχουν προσυπογράψει το φιλανθρωπικό σχέδιο του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 95 δισ. δολάρια. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ο Τζέφ Μπέζος, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 146 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο άτομο στην ιστορία, δεν έχει προσυπογράψει τη δέσμευση.
Οι περισσότεροι από τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη βρίσκονται στις ΗΠΑ, αλλά ο αριθμός των εξαιρετικά πλούσιων ανθρώπων αναπτύσσεται ταχύτατα στην Κίνα, όπου δύο νέοι δισεκατομμυριούχοι δημιουργούνται κάθε εβδομάδα.
Με πληροφορίες από Guardian.
Πηγή: lifo.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει