Η IBM εξαγοράζει τη Red Hat με το ποσό των 34 δισ. δολαρίων!

Η IBM εξαγοράζει τη Red Hat με το ποσό των 34 δισ. δολαρίων!

DcsdvMxXkAEhkWw

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στο χώρο της τεχνολογίας ανακοινώθηκε εχθές, με την IBM να κάνει δική της τη Red Hat, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη διανομή Red Hat Enterprise Linux η οποία στοχεύει στην υποστήριξη επιχειρήσεων και εμπορικών εφαρμογών.
Σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο εταιρειών, το τελικό ποσό εξαγοράς θα φτάσει τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια, με την ΙΒΜ να αγοράζει όλες τις μετοχές της Red Hat με την αξία κάθε μετοχής να διαμορφώνεται στα 190 δολάρια. Η κύρια δραστηριότητα της Red Hat είναι η ανάπτυξη προϊόντων ανοιχτού κώδικα ενώ βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση του Fedora Project, ενός λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Red Hat θα αποτελέσει μέρος του τμήματος Hybrid Cloud της IBM, με τον CEO της Red Hat, Jim Whitehurstand να συμμετέχει στην ομάδα των ανώτερων διευθυντικών στελεχών της IBM και να αναφέρεται στη CEO της IBM, Ginni Rometty. Η IBM ανακοίνωσε πρόσφατα μικρότερα του αναμενομένου έσοδα, στην προσπάθειά της να καλύψει το έδαφος που τη χωρίζει από την Amazon και τη Microsoft σε ότι αφορά την αγορά υποδομών cloud προς επιχειρήσεις.
Το Cloud αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς άξονες ανάπτυξης της IBM στους οποίους η IBM θέλει να στηρίξει το μέλλον της, με τους άλλους να είναι τo mobile, το social και τα analytics.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας