Τι είναι αυτό που δε θα σε αφήσει να πλουτίσεις

Τι είναι αυτό που δε θα σε αφήσει να πλουτίσεις

Millionaire

Ας φανταστούμε ένα υποθετικό σενάριο: ο Αριστοτέλης Ωνάσης βρίσκεται στο μεγάλο μαύρο γραφείο του, ενώ κάποιος υψηλά ιστάμενος υπάλληλος του τον γεμίζει απαισιοδοξία για το μέλλον με ατάκες του τύπου «πάει, αυτό ήταν, τελείωσε».
Πιστεύεις πώς θα το δεχόταν αυτό ο Ωνάσης; Δεν το νομίζουμε, μάλλον θα τον έδιωχνε με τις κλωτσιές από το γραφείο του. Αλλά ακόμα κι αν αυτό τρανταχτό (υποθετικό) παράδειγμα δε σε πείθει, υπάρχει μια νέα επιστημονική εργασία που θα σου αλλάξει το μυαλό.
Μετά από εξονυχιστική έρευνα πέντε και πλέον χρόνων, εξετάζοντας περισσότερους από 200 εκατομμυριούχους, ο συγγραφέας και ειδικός επί οικονομικών θεμάτων Thomas Corley κατέληξε στο συμπέρασμα πώς οι πραγματικά πλούσιοι αποφεύγουν τους πραγματικά απαισιόδοξους ανθρώπους όπως ο διάολος το λιβάνι.
Ο λόγος; «Η αισιόδοξη προσέγγιση στη ζωή αποτελεί ουσιαστικά ένα προαπαιτούμενο για να γίνεις επιτυχημένος διότι σε αφήνει να χρησιμοποιείς το 100% του εγκεφάλου σου» θα πει ο συγγραφέας. Για να συνεχίσει: «Αυτό που βρήκα στην έρευνα μου είναι πώς η αισιοδοξία ενεργοποιεί αυτόματα κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να μην είχαμε καν φανταστεί ότι τα διαθέτουμε: επιμονή, αντοχή, υπομονή και συγκέντρωση στον μέγιστο βαθμό».
Όσο για την αντίπερα όχθη, εκείνη των απαισιόδοξων, ο Corley μιλάει πάλι με στατιστικά βασισμένα στην πολυετή έρευνά του: «Όπως όλα δείχνουν η απαισιοδοξία μας κάνει να χρησιμοποιούμε μόνο 66% του μυαλού μας, τα πιο πρωτόγονα κομμάτια του συγκεκριμένα».
Αν λοιπόν σκοπεύεις να γίνει πολύ επιτυχημένος και να βγάλεις πολλά λεφτά, καλό θα ήταν μάλλον να βγάλεις τις μόνιμα αρνητικές σκέψεις από τη ζωή σου.
 
Πηγή: askmen.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας