Πέρασαν τα stress test και οι 48 ευρωπαϊκές τράπεζες

Πέρασαν τα stress test και οι 48 ευρωπαϊκές τράπεζες

EURO-1

Και τα 48 τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συμμετείχαν στα πανευρωπαϊκά τεστ αντοχής, «πέρασαν» το δυσμενές σενάριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Στα stress test -τα σκληρότερα από το 2009- που διενήργησαν η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχής (European Banking Authority – EBA) και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), προκειμένου να σφυγμομετρηθεί η «υγεία» του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, τη χειρότερη επίδοση κατέγραψαν οι βρετανικές τράπεζες Barclays και Lloyds και η ιταλική Banco BPM.
Αν και καμία από τις τράπεζες δεν ολοκλήρωσε την άσκηση με κεφάλαια κάτω από 5,5%, η Barclays είχε κεφαλαιακό δείκτη 6,37%, η Banco BPM 6,67% και η Lloyds 6,8%.
H ΕBA ανέφερε ότι το δυσμενές σενάριο προέβλεπε ένα πλήγμα στον κεφαλαιακό δείκτη των 48 τραπεζών κατά 395 μονάδες βάσης, περισσότερο από ό,τι η αντίστοιχη άσκηση του 2016.
«Το αποτέλεσμα του stress test δείχνει ότι οι προσπάθειες των τραπεζών να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους βάση τα τελευταία χρόνια έχουν στηρίξει ακόμα περισσότερο την αντοχή τους και την ικανότητα τους να αντέχουν στα σοβαρά σοκ και τις σημαντικές κεφαλαιακές επιπτώσεις της άσκησης του 2018» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τραπεζική αρχή.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας