Το Twitter χάνει την καρδιά του (κυριολεκτικά)

Το Twitter χάνει την καρδιά του (κυριολεκτικά)

gettyimages-707539755-1540913217

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Telegraph, το Twitter σκέφτεται σοβαρά να ακυρώσει το κουμπί της καρδιάς (like), αφήνοντας μόνο το retweet και τον σελιδοδείκτη. Γιατί όμως να παρθεί μία τέτοια απόφαση; “Αυτήν την στιγμή έχουμε ένα μεγάλο κουμπί σε σχήμα καρδιάς που ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να το πατούν όσο περισσότερο μπορούν” είπε ο Jack Dorsey, σε πρόσφατο event. “Είναι όμως αυτό σωστό; Ή μήπως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα διεξαχθεί μία δημόσια κι υγιής συζήτηση στο ίντερνετ” συνέχισε.
Ο στόχος είναι φανερός και συγκεκριμένος: να βρεθούν τρόποι ώστε οι συζητήσεις στο Twitter, που σήμερα μοιάζουν με οδομαχία γεμάτη προσβολές κι απειλές, να γίνουν πιο ειρηνικές. Καλή ιδέα. Δεν είναι όμως σαφές το πως ακριβώς η διαγραφή του like button θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Καθώς ήρθε αντιμέτωπος με τις καταφανείς αποτυχίες που είχαν οι μανούβρες του κοινωνικού δικτύου ενάντια στα trolls (διαγραφές εκατομμυρίων profiles, εισαγωγή ειδικών αλγορίθμων κ.α.), ο Jack Dorsey πιστεύει ότι διαγράφοντας το like button βοηθά προς περισσότερο ειρηνικές συζητήσεις. Όμως, πραγματικά, ο τρόπος που θα γίνει αυτό παραμένει μυστήριο: δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι συζητήσεις, όπου οι χρήστες δε θα μπορούν να πατούν διακριτικά την “καρδούλα”, θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερες καταστάσεις που μυρίζουν μπαρούτι.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει